Skisport

Favorit skuffer i slovakisk storslalom-triumf

Petra Vlhová var bedst, da kvinderne skulle fordele VM-hæderen i storslalom i Åre.

Mikaela Shiffrin var den store favorit, Viktoria Rebensburg var den erfarne outsider, men da kvindernes VM i storslalom skulle afgøres, var det en helt tredje, der løb med guldet.

Slovakken Petra Vlhová leverede et nærmest perfekt andet gennemløb og kan de næste to år kalde sig verdensmester i den tekniske disciplin.

Det er første gang nogensinde, at Slovakiet tager VM-guld i alpint skiløb.

- Det er en helt utrolig følelse. Det betyder ufattelig meget, men jeg har svært ved at beskrive det. Vi er et lille team fra et lille land, men gjorde det, og jeg er bedst i verden, siger den lykkelige slovak til tv-stationen SVT.

Guldet er Petra Vlhovás anden medalje ved VM i Åre. Tidligere ved mesterskaberne tog hun sølv i den kombinerede konkurrence.

Alt lå ellers til, at veteranen Rebensburg endelig skulle blive verdensmester i den disciplin, hvor hun har været i den absolutte verdenselite i et årti.

Tyskeren, der vandt OL-guld helt tilbage i 2010, var hurtigst i første gennemløb og var foran på samtlige mellemtider i anden runde.

Men Vlhová havde kørt rigtig stærkt på det nederste stykke, og så endte Rebensburg med at mangle 0,14 sekund.

Løbet endte også som en skuffelse for Shiffrin, der kom til at lide under, at hun kun blev nummer fire i første gennemløb.

Selv om hun gjorde det bedre i andet forsøg, måtte hun nøjes med bronzemedaljen.

Der er lagt op til endnu et opgør mellem Shiffrin og Vlhová i kvindernes sidste VM-disciplin, slalom, der køres på lørdag.

Amerikaneren og slovakken er henholdsvis nummer et og to i den aktuelle World Cup-stilling i disciplinen.