Skisport

Suveræn nordmand fejler stort i skiskydning

Johannes Thingnes Bø var på vej mod sæsonens 13. sejr, da han gik i sort i World Cup-løb i skiskydning.

Johannes Thingnes Bø havde kurs mod sæsonens sejr nummer 13 i World Cuppen i skyskydning fredag.

I sprintkonkurrencen i Soldier Hollow i Utah lagde den suveræne nordmand ud i et hidsigt tempo og med fuldt hus i skydning inden sidste skydekonkurrence var han næsten 17 sekunder foran.

På den sidste skydning gik det dog helt galt for den 25-årige Thingnes Bø, der har været nærmest uimodståelig i denne sæson og klart fører den samlede World Cup.

På vej mod en ny magtdemonstration missede Johannes Thingnes Bø så sine fire første skud, og han endte med at smide det hele over styr og blive nummer fem.

I stedet løb landsmanden Vetle Sjåstad Christiansen med sejren foran franske Simon Desthieux og tyske Roman Rees.

- Jeg synes, jeg var uheldig, og jeg forstod ingenting, da jeg missede skud efter skud. Det var meget skuffende, men jeg følte, at jeg var bedre, end resultatet blev, siger Thingnes Bø ifølge norske NRK.

Johannes Thingnes Bø jagtede sin 13. sejr i denne sæson, efter at han for nylig tangerede den norske legende Ole Einar Bjørndalens bedste sæson i karrieren med 12 sejre.

Thingnes Bø er stadig to sejre fra rekorden på 14 triumfer på en enkelt sæson, hvilket franske Martin Fourcade præsterede i sæsonen 2016/17.

Martin Fourcade har rekorden med 14 sejre på en enkelt sæson, hvilket skete i sæsonen 2016/17.

I 2018 skrev 30-årige Martin Fourcade også historie, da han vandt den samlede World Cup i skiskydning for syvende år i træk.

Dermed satte han rekord, da han overgik Ole Einer Bjørndalens seks samlede sejre.