Skisport

Suveræn nordmand slår Bjørndalens rekord med VM-guld i sprint

Johannes Thingnes Bø kan igen kalde sig verdensmester i sprint. Han er nu oppe på 13 individuelle World Cup-sejre i sæsonen, hvilket er norsk rekord.

Der er ingen over eller ved siden af Johannes Thingnes Bø i denne sæson.

Lørdag eftermiddag var nordmanden helt som ventet hurtigere end sine konkurrenter i sprintdisciplinen ved VM i skiskydning i svenske Östersund og vandt dermed guld.

Det var 25-årige Bøs anden guldmedalje ved mesterskabet. Torsdag åbnede han og det norske hold VM ved at komme først over målstregen i mixed-stafetten.

Med sejren lørdag er Johannes Thingnes Bø nu oppe på 13 individuelle World Cup-sejre i sæsonen. Det er norsk rekord for flest sejre i én sæson.

Tilbage i februar tangerede han legenden Ole Einar Bjørndalens norske rekord, der lød på 12 individuelle World Cup-sejre i en og samme sæson.

Eneste i top-8 med fejlskud

I sprintdisciplinen, der foregår over ti kilometer med en liggende og en stående skydning, var Bø 13,3 sekunder hurtigere end Alexandr Loginov fra Rusland og 16,4 sekunder hurtigere end franske Quentin Fillon Maillet, der tog den sidste plads på podiet.

Den franske stjerne og verdensmester i sprint i 2016, Martin Fourcade, måtte nøjes med sjettepladsen - 31 sekunder langsommere end Bø.

Som den eneste af de otte hurtigste havde Johannes Thingnes Bø et fejlskud. Han missede sit andet skud på den stående skydning, hvilket gav en strafrunde, men alligevel var nordmanden i en klasse for sig.

Det er anden gang i karrieren, han er hurtigst i sprintdisciplinen ved et VM. Første gang var i 2015.

Kan slå Fourcades rekord ved VM

Rekorden for flest individuelle World Cup-sejre i én sæson tilhører Martin Fourcade. I 2016/17 strøg han til tops på podiet hele 14 gange. Den rekord kan Bø både tangere og slå i Östersund.

Nordmanden stiller op i yderligere fem discipliner, af dem er tre individuelle, hvor han grundet sin suverænitet i denne sæson er storfavorit.

Kun i fire af de 19 individuelle løb, Bø har kørt i denne sæson, er han sluttet uden for podiet. En niendeplads er hans dårligste resultat.

Skulle det ikke lykkes Johannes Thingnes Bø at slå Fourcades rekord ved VM, har han yderligere tre forsøg, inden sæsonen er ovre 24. marts.