Skisport

Danmarks bedste alpine skiløber indstiller karrieren

Christoffer Faarup under vinter-OL i Pyeongchang 13. februar 2018. Javier Soriano / Scanpix Denmark

Christoffer Faarup har mistet motivationen. Samtidig kan han ikke skaffe penge til det oplæg, der skal til for at nå toppen.

14 års hård kamp for at blive den bedste alpine skiløber i verden er slut.

Mangel på motivation har fået 26-årige Christoffer Faarup til at stoppe sin karriere, hvor det blev til adskillige guldmedaljer ved DM, men aldrig til det helt store mål: At indhente de allerbedste og vinde en VM-medalje.

- Jeg er ikke motiveret nok til at lægge det arbejde, der skal til for at kunne nå toppen, som er målet. Og når jeg ikke føler, jeg kan nå det, synes jeg ikke, jeg har noget at lave i sporten længere. Så vil jeg hellere lave noget, jeg er motiveret for, siger Christoffer Faarup til TV 2 SPORT.

For Faarup er det en økonomisk belastning for ham selv, men også hans familie at skulle bruge mange penge på projektet hvert år. Endvidere fortæller han, at han ikke kan skaffe penge nok til det oplæg, der skal til for at nå toppen.

- Jeg havde nok stoppet alligevel, selv om jeg kunne have skaffet pengene til det. Jeg føler ikke, jeg har energi til at skulle ud og træne på samme måde, som jeg har gjort før, siger han.

- Allerede da jeg begyndte sæsonen, kunne jeg mærke, at det var lidt tungt at komme i gang, og det har været meget svingende gennem vinteren. Uanset hvad er det for mig det rigtige tidspunkt at stoppe på nu.

Som 14-årig flyttede Christoffer Faarup til Norge for at forfølge sine drømme. Som 18-årige i 2011 fik han World Cup-debut, og i 2017 indledte han et samarbejde med Sverige for at kunne træne med det svenske fartlandshold.

Gode resultater trods hård sæsonstart

Han deltog ved vinter-OL i 2014 og 2018, og tidligere i år deltog han ved VM for femte gang, hvor han trods den hårde sæsonstart alligevel leverede Danmarks bedste VM-resultat i fartdisciplinerne styrtløb og super-G nogensinde.

Også ved de norske mesterskaber i marts markerede Faarup sig med godt skiløb, da han i det første styrtløb tabte til Adrian Smiseth Sejersted, men slog blandt andre Kjetil Jansrud, som i februar vandt VM-guld i samme disciplin.

- De her gode resultater, jeg har lavet til VM og NM (norske mesterskaber, red.) og også i løb i Europa Cuppen, har givet blod på tanden, men der er kun gået et par dage, og så er jeg faldet lidt tilbage og har haft lyst til at lave andre ting.

Christoffer Faarup fotograferet i oktober 2017.

- Det, jeg er mest stolt over, er nogle af de resultater, jeg har lavet blandt andet til VM i år og tidligere år. Jeg tænker virkelig tilbage på første gang, jeg kørte Kitsbühl. At klare det mentalt var virkelig stort.

- Og så kommer jeg til at tænke tilbage på mine kammerater og alle de gode oplevelser, jeg har fået, som virkelig nok er det, der fylder mest. Jeg har fået venskaber for livet og en masse gode oplevelser i hele verden, siger Faarup.

Christoffer Faarup afviser ikke at stille op ved de danske mesterskaber og køre enkelte småløb næste år, men på eliteplan er det 100 procent slut nu.

I stedet går han efter at blive pilot, fortæller han.