Skisport

Fik tragisk besked - dagen efter løb han sit livs løb

Skiskytten Fabien Claude fik onsdag at vide, at hans far var savnet og med stor sandsynlighed omkommet. Torsdag løb han sit livs løb.

Det burde have været en glædens dag.

Torsdag lykkedes det for første gang nogensinde for den 25-årige franske skiskytte Fabien Claude at køre sig på podiet i en World Cup-afdeling.

Men efter de 20 kilometers individuelle konkurrence stod det klart, hvor vild en præstation, som franskmanden og hans bror Florent, der også var til start, havde leveret i slovenske Pokljuka.

For onsdag fik de to brødre meldingen om, at deres far var forsvundet i en forfærdelig snescooter-ulykke i Canada. 58-årige Gilles Claude var en del af en turistgruppe, hvis snescootere gik igennem isen, da de kørte over en sø.

Lederen af gruppen blev reddet op af vandet, men døde efterfølgende. To andre i gruppen nåede at bremse i tide, og redde en tredje op af vandet. Resten af gruppen, herunder Claude-brødrenes far savnes stadig. Eftersøgningen fortsætter, men uden et reeelt håb for at finde overlevende.

Derfor løftede Fabien Claude efter sit livs løb skiene mod himlen og kiggede mod oven i en hilsen til sin forulykkede far. Og det var en tydelig rørt franskmand, der for første gang kunne tage imod en hyldest på podiet.

- Jeg har haft så mange tanker siden i går. Jeg er glad for, at jeg kan ære ham på denne måde. Det her podium er til ham. Jeg er sikker på, han er stolt af os, dér hvor han er, sagde Fabien Claude efter løbet til L'Equipe lige efter tredjepladsen var i hus.

Efterfølgende lagde storebror Florent en sidste hilsen til sin far op på Instagram:

- En stjerne, der vil ledsage os hele af livet. Vi elsker dig far.

Kolleger sender hilsner

Også nordmanden Johannes Thingnes Bø og franskmanden Martin Fourcade, der sluttede foran Fabien Claude i torsdagens løb, gik på de sociale medier og sendte varme tanker mod de to brødre.

- Selvom det var godt at vende tilbage med en sejr, så var det en hård dag set i det stor billede, skrev vinderen Johanns Thingnes Bø på Instagram, mens Martin Fourcade hyldede den ekstraordinære tredjeplads, som Fabien Claude formåede at sikre sig.

- Vores sport består af disse usædvanlige mænd, for hvem familien, kærlighed og venskaber er essentielle. Jeg har ingen ord for at beskrive din præstation. Det er den største hyldest, du kunne give ham.