Skisport

Gyldne glædestårer hos VM's hjemmebaneheltinde

En følelsesladet Dorothea Wierer vandt karrierens andet VM-guld, da hun på hjemmebane løb fra alle konkurrenterne i kvindernes skiskydningsjagtstart.

Ifølge reklamefilmene kan det give vinger, hvis man tyrer en vis energidrik i svælget. Det samme siges om hjemmebane i sportens verden.

Italienske Dorothea Wierer havde begge dele med sig ved VM i skiskydning, hvor hun søndag fløj fra konkurrenterne i kvindernes jagtstart. Hun er nemlig sponsoreret af den kæmpe østrigske virksomhed Red Bull, og så er hun vokset op i området, hvor verdensmesterskaberne i disse dage bliver afholdt, Antholz-Anterselva.

- Det var enormt følelsesladet. Jeg havde lidt glædestårer, da jeg kørte over målstregen, siger Wierer, der også fører den samlede World Cup-stilling, til TV 2 SPORT.

Hele familien var på tribunen

Den 29-årige italiener henviste tyske Denise Hermann og Marte Olsbu Røiseland fra Norge til de øvrige medaljeplaceringer.

Tyskeren kom ellers hurtigt bagfra, men en misser på sidste skydning betød, at hun ikke længere kunne nå italieneren, mens Røiseland også gik kold på sidste skydning.

Hjemmebaneheltinden kunne trække fra og løbe det sidste stykke alene til målstregen, hvor der var masser af opbakning:

- De mandlige skiløbere ventede ved målstregen, og hele min familie er her. Jeg havde aldrig troet, at det ville gå så godt i dag. Den perfekte dag og det perfekte øjeblik, siger Wierer.

Hos mændene var verdensmesteren en noget større overraskelse i et løb, hvor guldet flere gange skiftede hænder.