Overraskende guldvinder brugte cykeltaktik til at udnytte favorittens fejl

Emilien Jacquelin brugte sin erfaring fra cykelsporten til at besejre Johannes Thingnes Bø i duellen om VM-guldet i jagtstart.

Mændenes jagtstart ved VM i skiskydning havde det hele. Perfekte vejrforhold, en tæt afgørelse og en stor overraskelse.

Den unge franskmand Emilien Jacquelin og forhåndsfavoritten Johannes Thingnes Bø fulgtes ad de sidste kilometer, hvorfor der var lagt op til den helt store spurt.

Har snød franskmanden sin direkte konkurrent på målstregen. Og det formåede han at gøre på grund af en helt speciel erfaring.

- Jeg prøvede at være lidt mere intelligent, fordi Johannes var virkelig hurtig i indledningen. Så jeg fokuserede bare på mig selv, siger Jacquelin og uddyber:

- Jeg praktiserede cykling for et par år siden, så i dag prøvede jeg at bruge alt det, jeg lærte i forbindelse med cyklingen. Og det gav pote. Det er fantastisk.

'Han begik én fejl'

Ifølge Jacquelin var det nordmandens egen skyld, at han kunne snyde ham i spurten. Det giver han udtryk for til TV 2 SPORT umiddelbart efter løbet.

- Jeg troede, at Johannes vil angribe mig, men det gjorde han ikke. I mine øjne begik han en fejl. Johannes laver ikke mange fejl, men i dag lavede han én, og den udnyttede jeg.

VM-guldet var Jacquelins første i jagtstartsdisciplinen, og han henviste dermed Johannes Thingnes Bø til sin tredje sølvmedalje i streg i jagtstarten.

Nordmandens CV bugner med guldmedaljer, men han har endnu til gode at stå øverst på skamlen efter en VM-jagtstart.

Stod på den ene ski i tre meter

Søndag var ellers hans hidtil bedste mulighed for at løbe med guldet.

Det lykkedes som bekendt ikke, og selvom franskmanden påstår, at han vandt på grund af sin cykelerfaring, så har Bø en helt anden opfattelse.

Han giver nemlig underlaget en del af skylden.

- Det var lidt tungt i slutningen, og jeg formåede at holde trit, hver gang han satte fart på, selvom han har en bedre hastighed end mig.

- Men så kommer jeg til meget glat sted, og derefter stod jeg på den ene ski i tre meter. Så mistede jeg min hastighed, og jeg tror, jeg kunne have passeret ham. Det ville have set helt anderledes ud, siger Bø til TV 2 Norge.

Franske Emilien Jacquelin vandt mændenes jagtstart, da han slog den norske stjerne Johannes Thingnes Bø efter en tæt afslutning. Video: TV 2 Sport

VM i skiskydning foregår i italienske Antholz fra 12. februar til 23. februar, og du kan det hele på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.