Skisport

Verdensmester går til ekstremerne: Dækker hotelværelser med plast

Tiril Eckhoff sover helst ikke i hotelværelser med gulvtæppe. Hun dækker værelset til for at undgå sygdom.

I elitesport gælder alle kneb i jagten på succes.

Det er den norske VM-delegation et godt eksempel på. Her fortæller Tiril Eckhoff, hvordan hun og flere andre skiskytter gør helt ekstremet meget ud af at passe på sig selv selv, og derfor taper de deres hotelværelser ind for at undgå at blive syge.

Ja, du læste rigtigt. Ud over skiudstyr og rifler medbringer de simpelthen store plastruller, så de kan dække værelserne af fra væg til væg.

- Vi gør det, fordi vi ikke ønsker at få støv i 'systemet'. Der er ofte en meget tør luft på værelserne, og når der er gulvtæppe, så er det lettere at få støv i halsen og lettere at blive syg. Plastrer man gulvet til, kan man undgå det, fortæller Tiril Eckhoff til TV 2 Norge.

Nordmændene gætter på, at de er den eneste nation, der praktiserer denne form for beskyttelse af atleterne. Og de gør det trods alt kun, når der er gulvtæppe på værelserne.

Som et 'Dexter'-mord

Af hensyn til hotelpersonalet fjerner de selvfølgelig også plastafdækningen igen, men derfor er det stadig en joke, hvad rengøringspersonalet mon tænker om det specielle syn.

- Jeg tror, medarbejderne synens, det er fint - og at det måske er sådan et 'Dexter'-mord, der er sket, siger Tiril Eckhoff med en grinene reference til tv-serien 'Dexter', hvor en massemorder netop er kendt for at dække hotelværelser med plast.

Ved VM i skiskydning har Tiril Eckhoff vundet guld i både den blandede stafet og kvindernes stafet.

VM vises på TV 2 SPORT X. Se sendeplanen her.