Johannes Bø knuser rivalerne og sætter VM-rekord

Ingen kunne følge med Johannes Thingnes Bø i massestarten. Det var hans sjette medalje i alt ved samme VM, hvilket er rekord hos mændene.

Johannes Thingnes Bø satte søndag en ny tyk streg under, at han er Norges og en af verdens for tiden største stjerner inden for skiskydning.

Den 26-årige nordmand var suveræn i disciplinen massestart ved VM i skiskydning i Antholz-Anterselva i Italien.

Disciplinen indeholder fire skydninger - to liggende og to stående - og her var Johannes Thingnes Bø overlegen og missede ikke et eneste af de 20 skud.

Samtidig var han hurtigst i sporet, og guldmedaljen kom aldrig i fare.

Bø historisk hos mændene

Medaljen er Johannes Thingnes Bøs sjette ved dette VM - tre af guld, tre af sølv - og dermed er han den mest vindende mandlige skiskytte ved et VM nogensinde.

Flest medaljer ved samme VM har hans landsmand Marte Olsbu Røiseland rekorden for. Hun vandt sin syvende VM-medalje i kvindernes massestart tidligere søndag.

Bø vandt massestarten foran de to franskmænd, Quentin Fillon Maillet, der kom i mål 42 sekunder efter, og Emilien Jacquelin, der tog bronzemedaljen lige for næsen af Tarjei Bø, Johannes Bøs storebror.

Hård kamp mellem Frankrig og Norge

De franske skiskytter lagde sig ellers i front fra start, men efter første skydning tog nordmændene over.

Fejlfrie skydninger fra Johannes Thingnes Bø, Tarjei Bø, og Johannes Dale bragte de tre nordmænd i front.

Også på anden skydning satte de tre nordmænd alle skud inden for skiven, men blev hårdt presset bagfra af Fillon Maillet og Jacquelin.

Franskmændene gled forbi efter tredje skydning, hvor både Dale og Tarjei Bø missede.

Loginov droppede massestarten

Søndagens fællesstart var uden VM-guldvinderen på sprintdistancen, Alexander Loginov.

Russeren valgte at droppe massestarten af "psykologiske" hensyn ifølge det russiske skiskydningsforbund.

Afbuddet kom, dagen efter at Loginov sammen med en anden russisk skiskytte, Evgeniy Garanichev, var mål for en politirazzia på baggrund af en dopingmistanke. Politiet beslaglagde blandt andet Loginovs mobiltelefon og computer.

Loginov har tidligere været udelukket i to år for at have benyttet epo.

Efter at have åbnet VM i sidste uge med guld på sprintdistancen, fulgte Alexander Loginov op med en bronzemedalje i jagtstarten.