Skisport

- Som om konen søger skilsmisse efter 30 år, siger vraget skistjerne

Den norske landsholdsledelse har set bort fra langrendsstjernen Martin Johnsrud Sundby til det kommende års allround- og sprintlandshold.

Alting har en ende.

Sådan har Shubidua sunget gang på gang, og hvis norske Martin Johnsrud Sundby skulle støde på sangen 'Hvalen Hvalborg', vil han nok kunne relatere mere til den linje nu end tidligere.

Langrendsstjernen er nemlig færdig på det norske landshold, som han har repræsenteret de seneste 12 år. Det norske medie NRK erfarede tidligere på weekenden, at landsholdsledelsen havde siet Martin Johnsrud Sundby fra, hvilket han søndag bekræftede.

- Det er som om, at konen efter 30 år søger skilsmisse og ikke vil have dig på holdet længere. Det er en utrolig underlig følelse, siger Martin Johnsrud Sundby til NRK.

Martin Johnsrud Sundby har blandt andet repræsenteret Norge ved tre vinter-OL, og her er det blevet til fem medaljer. Senest var han med ved OL i 2018, hvor han vandt guld i disciplinerne holdsprint og herrernes stafet samt en sølvmedalje i 30 kilometer skiatlon

Alligevel kommer beslutningen om at udelade ham fra landsholdet ikke som en kæmpe overraskelse for ham. Det skyldes særligt, at han på det seneste ikke har bidraget med meget til holdet, fordi han og konen skal være forældre for tredje gang til maj.

- Jeg har haft nogle gode resultater, som har reddet min plads lidt. Men jeg har fået en specialløsning over lang tid. Så jeg har haft en dårlig vinter, hvor det er vanskeligt at bruge en specialløsning, når du heller ikke sportsligt er specielt kvalificeret, siger han.

For nu bliver det altså et farvel til landsholdet og dermed en række privilegier, for eksempel stipendier og lettere adgang til sundhedspleje.

Han bliver dog en del af feltet, når VM 2021 bliver afholdt i Oberstdorf. Det skyldes, at han er forsvarende mester i 15 kilometer intervalstart, så han har ret til at stille op i denne disciplin.