Skisport

Northug indrømmer 'alvorligt misbrug': - Jeg har brug for hjælp

Petter Northug erkender et stort misbrug af alkohol og narkotika, og at han har kørt alt for stærkt. Han er klar til at tage den straf, der kommer.

Den pensionerede norske skistjerne Petter Northug var klar i mælet, da han holdt pressemøde fredag middag.

- Jeg har et alvorligt misbrug bestående af alkohol, narkotika og piller i forbindelse med meget hårde fester på det seneste - og der har været meget fest på det sidste, siger han ifølge VG.

Indrømmelsen kommer, efter den 34-årige nordmand i sidste uge blev sigtet for narkobesiddelse og for at køre med 168 kilometer i timen i en 110-kilometerzone. På pressemødet fortalte Northug desuden selv, at han på et tidspunkt kørte over 200 kilometer i timen i en 80-kilometerzone.

- Jeg har gjort meget, jeg skammer mig over i jagten på spænding og intense oplevelser. Jeg er fortvivlet. Jeg har nået mit livs lavpunkt, og jeg indser, at jeg har brug for professionel hjælp, siger han.

Særligt mellem 2010 og 2015 blev Petter Northug regnet for at være den bedste langrendsløber i verden.

- Tog det ikke alvorligt

Ifølge Petter Northug var misbruges værst sidste sommer, inden det stilnede af over vinteren. Som denne sommer nærmede sig, startede misbruget igen.

- Jeg har ikke taget det alvorligt, fornægtet det og skjult det for dem omkring mig.

- Jeg har svigtet igen og undskylder overfor alle, det vedrører. Specielt familie, venner og samarbejdspartnere, siger Northug.

Helt præcist er nordmanden sigtet for tre lovovertrædelser - to for at have kørt for hurtigt og for at have været påvirket under kørslen og den sidste for at have opbevaret narkotika.

Da han blev stoppet i sin bil, fandt politiet 40.000 kroner, og under en efterfølgende ransagning af hjemmet fandt politiet kokain og sovemedicin.

- Jeg tager den dom, jeg får, siger nordmanden.

I sin karriere vandt Northug blandt andet to OL-guldmedaljer og 13 VM-guldmedaljer. Han stoppede som professionel i 2018.