Skisport

Norsk sensation "leger med verdenseliten": - Helt utroligt

23-årige Sturla Holm Lægreid fra Norge sikrede sig sejren i sæsonens første World Cup-afdeling i skiskydning.

- Det er ikke helt gået op for mig, hvad der er sket.

Nej, ikke engang hovedpersonen selv lod til at forstå omfanget af sin sejr i sæsonens første World Cup-afdeling i skiskydning.

Sturla Holm Lægreid hedder han. 23 år gammel. Universitetsstuderende fra Norge. Og indtil lørdag eftermiddag relativt ukendt.

Jeg er superimponeret

Johannes Thingnes Bø

Men det ændrer sig nu. De norske medier er i hvert fald gået i selvsving over sejren, som unge og uprøvede Lægreid snuppede for næsen af Johannes Thingnes Bø, nationens helt store skisportsstjerne, i finske Kontiolahti.

- Det er helt utroligt. Helt vanvittigt! Denne dag er uvirkelig, skreg NRK-kommentator Andreas Stabrun Smith undervejs.

- Sensationen Sturla (23) leger med verdenseliten, konstaterer VG i en overskrift i kursiv.

Men det er ikke kun de norske medier, der går i selvsving. Også den pensionerede, franske stjerne Martin Fourcade hylder den unge nordmands præstation.

- Sturla Lægreid. Hvilken start, skriver han på Twitter.

Sejr i femte World Cup-løb

Sturla Holm Lægreids kørte sit kun femte World Cup-løb i karrieren.

Sidste sæson kæmpede han mest på national plan, men efter sejr i Norge Cuppen og et par hæderlige World Cup-præstationer - med en 10.-plads i netop Kontiolahti som bedste præstation - blev han hevet fast op på landsholdet før denne sæson.

Det fortryder de næppe i den norske lejr.

Lægreids missede ikke et eneste skud undervejs i lørdagens konkurrencen. Derfor blev Johannes Thingnes Bø ene fejlskudt dyrt.

Sturla Holm Lægreids havde 36 sekunders forspring før sidste omgang, og det smed han ikke. I mål efter de 20 kilometer var han 19 sekunder hurtigere end sin landsmand.

- Jeg er superimponeret, lød det fra 27-årige Thingnes Bø efter løbet.

- Det er underligt at blive slået af en, der er yngre end mig, men det måtte komme. Han vinder på en solid måde, erkendte den norske stjerne over for NRK.