Skisport

Hadefulde beskeder vælter ind over norsk skihopper

Norske Halvor Granerud beskriver selv beskederne som "grimme", og de har gjort ham nervøs forud for den næste konkurrence.

En skihoppers udtalelse har efterladt indbakken rødglødende med vrede reaktioner.

- Jeg fortryder ikke det, jeg sagde, men måden, det blev sagt på. Det blev sagt, mens hovedet ikke var helt klar, siger Halvor Granerud til NRK mandag.

For at forstå kommentaren fra den 24-årige skihopper skal vi spole tiden tilbage til søndag, hvor nordmanden sluttede som nummer 15 ved Firebakketurneringens afdeling i Innsbruck i Østrig. Et resultat han selv kaldte for skuffende.

Jeg tror, jeg har fået et par tusinde hadbeskeder

Halvor Granerud, professionel skihopper

Hans polske konkurrent Kamil Stoch sluttede på førstepladsen. Ifølge Halvor Granerud var det et resultat af, at polakken havde forholdene med sig på dagen. Derfor forventer han, at det vil blive mere lige onsdag, hvor den sidste afdeling af Firebakketurneringen finder sted i Bischofshofen.

- Kamil er så ustabil, at det nok skal gå godt. Eller det kan gå godt. Jeg tror, at jeg kan hente 10 point på ham, hvis forholdene er mere lige i Bischofshofen. Han hopper ikke så godt, men han har fået gode resultater, lød det fra Halvor Granerud efter konkurrencen til TV 2 Norge ifølge NRK.

Hvad han ikke vidste, det var, at den udtalelse ville få en grim modtagelse fra øvrige polske skihoppere, fans og medier, der har kaldt nordmanden for en dårlig taber, og det der er værre.

- Det har været grimt. Det er lykkedes mig at ignorere det meste. Jeg tror, jeg har fået et par tusinde hadbeskeder, fortæller han.

Søndagens udtalelse bliver ikke mindre opsigtsvækkende af, at Kamil Stoch er en stor skihopstjerne med 37 World Cup-sejre. Han har vundet både Firebakketurneringen og den samlede World Cup to gange. Derudover har den 33-årige polak også vundet tre individuelle guldmedaljer ved OL.

Det er især på de sociale medier, at opmærksomheden har været stor.

Og når nordmanden skal til Zakopane, Stochs hjemmebane i Polen, senere på året, er han nervøs for, hvordan han vil blive modtaget af de polske skisportstilhængere.

Siger undskyld

Efterfølgende har Halvor Granerud forklaret, hvad der lå til grund for den ovenstående udtalelse. I den sammenhæng har han rost sin polske konkurrent.

På samme dag som udtalelsen gik han tilmed ud og undskyldte for sin kommentar og sendte i den forbindelse en videohilsen til Kamil Stoch.

- Hej Kamil og alle andre, der ser det her. Jeg vil gerne undskylde for kommentarerne i dag (søndag, red.). Det var ikke ment som noget ondt om dine hop. Det var et øjeblik i frustration over mine egne resultater.

- Jeg skulle ikke have givet et interview i vrede. Det var ikke intentionen at sige, at Kamil er en dårlig hopper, han er mit skihopsidol, og jeg prøvede at hoppe, som han gjorde. Jeg synes, Kamil er en af de bedste nogensinde, lød det i videoen, som World Cup-arrangøren FIS har lagt op på Youtube.

Dårlige oversættelser

Ifølge den norske landstræner Alexander Stöckl og Halvor Granerud selv skyldes de markante reaktioner dårlige oversættelser i de polske medier.

- De, der oversatte udtalelsen til polsk, har skrevet det på en lidt anderledes måde. De oversætter det med Google Translate eller sådan noget. Det har fået tingene til at se værre ud, end de er, fortæller Alexander Stöckl.

Før konkurrencen i Innsbruck førte Halvor Granerud Firebakketurneringen, men gik altså glip af en del point, da han sluttede som nummer 15.

Derfor er Kamil Stoch nu foran med over 20 point, inden det går løs i Bischofshofen onsdag.

Firebakketurneringen er en del af World Cuppen og finder altid sted i Østrig og Tyskland. Det berømte nytårsskihop i Garmisch-Partenkirchen er ligeledes en del af det.