Skisport

Norsk talent i alvorligt styrt på målstregen - ude i op til ni måneder

Lucas Braathen er ude resten af sæsonen, efter han fredag eftermiddag var ude for et alvorligt uheld.

Alt så ud til at gå fuldstændig efter planen for den norske skiløber Lucas Braathen.

Ved det alpine World Cup-stævne i schweiziske Adelboden leverede nordmanden et flot andet gennemløb i fredagens konkurrence i storslalom og var på vej ind over målstregen i bedste tid. Men så gik det helt galt.

Lucas Braathen styrtede ind over målstregen.

Braathen var bare få meter fra at have afsluttet sit gennemløb, da han mistede kontrollen over sine ski og styrtede med høj hastighed ind over målstregen i den schweiziske alpeby.

Den 20-årige skiløber var i tydelige smerter og lå længe i sneeen, inden han blev lagt op på en båre. Han blev efterfølgende kørt til et nærliggende hospital, hvor undersøgelser bekræftede frygten.

Lucas Braathen skal opereres efter at have pådraget sig en ledbåndsskade på indersiden af knæet. Det betyder, at han nu må sidde ude i seks til ni måneder, skriver TV 2 Norge.

Det betyder, at sæsonen nu er ovre for talentet, der i oktober vandt sæsonens første World Cup-løb i Super G-disciplinen. Det var nordmandens første sejr på World Cup-niveau.

Afslutningen var "virkelig ækel"

Landsholdskollegaen Henrik Kristoffersen var med ved fredagens World Cup-stævne i Adelboden, og han var ikke overrasket over, at det gik galt på målstregen.

- Det er virkelig ækelt at komme i mål her. Der bærer løjpedesignerne lidt af skylden. Det var sygt stejlt på de sidste fire porte. Det gik ekstremt hurtigt ned til mål. Flere ville ikke række hånden frem, fordi det gik for hurtigt på de sidste porte. Når der så er skygge og ujævnt samtidig, så bliver det ækelt, siger Kristoffersen.

Selvom Lucas Braathen kom i mål i en foreløbig bedste tid, rakte det ikke til en sejr. Franske Alexis Pinturault var hurtigste mand over fredagens to gennemløb, mens Braathen måtte tage til takke med en samlet syvendeplads og en placering som den næstbedste nordmand.

Det så skræmmende ud, da Lucas Braathen styrtede ind over målstregen.
Lucas Braathen tog sig en lang glidetur efter styrtet.
Lucas Braathen blev båret væk på en båre.