Skisport

Voldsomt styrt efter målstregen - blev fanget under barrierer

Barrieren var heldigvis sammensat af luftpuder, da Romed Baumann blev fanget under den efter et voldsomt styrt.

Søndagens VM i styrtløb for herrer sluttede dramatisk for tyske Romed Baumann, der forlod anlægget med blod i det meste af ansigtet.

Netop som han havde krydset målstregen, mistede han balancen og gled ind i sikkerhedsbarrieren i så høj fart, at han forsvandt ind under den.

- Eeeej, hold da op! Vi må da håbe, der kommer nogen og får ham ud, lød det fra TV 2 SPORTs skisportsekspert Klavs Klavsen, der kommenterede løbet.

Hjælpen kom prompte fra flere kanter - blandt andre var finalens italienske hjemmebanehåb Dominik Paris hurtig til at reagere, hvilket det lykkedes NRKs kameramand at fange billeder af.

Barrieren, som Baumann blev fanget i, var primært konstrueret af enorme luftpuder, og efter cirka to minutter kunne tyskeren ses gå derfra med en del blod i ansigtet og på ærmerne.

Baumann sluttede som nummer 14, mens Paris blev nummer fire. Vincent Kriechmayr fra Østrig løb med guldet.

Romed Baumann lå fanget inde under luftpude-barrieren, og han måtte have hjælp for at komme ud.
Romed Baumann var tydeligt blod i ansigtet og på ærmet, da han efter et par minutter selv kunne gå derfra.

Forbedret sikkerhed

Ifølge Klavs Klavsen skyldtes et uheld som Baumanns blandt andet, at man som styrtløber er helt tømt for energi ved målstregen, hvor man med en sidste kraftudladning skal bremse ned fra cirka 100 kilometer i timen.

- De bruger rigtig mange kræfter på at holde sig inde på banen, for de kører meget imod og ikke så meget med bjerget. Det gør, at når de kommer ned i mål, så er de simpelthen færdige. Der er ikke mere at give af, fortæller han.

Romed Baumann kom som bekendt ikke mere til skade, end at han selv kunne gå derfra uden problemer.

I den forstand skal den 35-årige skiløber prise sig lykkelig for, at han er professionel nu, og ikke da far var dreng, hvor barriererne var af en væsentlig anden kaliber.

- I gamle dage var det bare en madras, som man kender det fra en gymnastiksal, og så var der stålhegn inde bag ved, fortæller Klavs Klavsen.

- Der var et løb for mange år siden i Saint Anton (i Østrig, red.), hvor 5-6 løbere blev skadede efter målstregen, fordi de simpelthen rutsjede ud under barrieren. Det har man lært af.

I søndagens styrtløb var Maxence Muzaton tæt på at havne i et endnu voldsommere styrt midt på pisten, men på mirakløs vis vendte han 180 grader og blev på benene.