Skisport

Norsk stjerne har tjent over én million ved VM

Norske Tiril Eckhoff blev med sine i alt seks medaljer VM's medaljetopscorer, og hun rejser også rigere hjem fra mesterskabet i slovenske Pokljuka.

Tiril Eckhoff fik fyldt sit medaljeskab godt op ved VM i skiskydning, og det samme blev hendes bankkonto.

Ifølge den norske avis VG havde nordmanden tjent 730.000 norske kroner - 530.000 danske kroner - i rene præmiepenge inden søndagens fællesstart. Her blev det til bronze, og hun kunne derfor sætte yderligere 140.000 norske kroner - 105.000 danske kroner - ind på kontoen.

Så samlet set blev det til seks VM-medaljer - fire af guld, én af sølv og én af bronze - og 870.000 norske kroner svarende til 635.000 danske kroner i præmiepenge.

Dertil kom bonusser fra personlige sponsorer, så ifølge VG kom Eckhoff op over én million norske kroner for sine præstationer ved VM i Pokljuka.

Skal hjem i karantæne

Det gør det uden tvivl lettere for Tiril Eckhoff at sidde i karantæne, som i øjeblikket er obligatorisk for alle nordmænd, der vender hjem fra udlandet.

Faktisk skal hun og de øvrige norske skiskytter sidde i karantæne frem til sæsonens næste World Cup-afdeling, som finder sted i Nove Mesto i Tjekkiet i den første uge af marts.

Eckhoff og hendes landsmænd rejser hjem fra verdensmesterskabet i Pokljuka mandag.