Skisport

Fransk stjerne grædefærdig efter katastrofal skydning

Den franske skiskytte vandt VM-guld på jagtstarten, men i søndagens fællesstart gik det fuldstændig galt. Émilien Jacquelin sluttede på sidstepladsen.

25-årige Émilien Jacquelin var grædefærdig efter herrernes fællesstart ved VM i skiskydning, hvor han sluttede på 30.- og sidstepladsen - mere end syv minutter efter norske Sturla Holm Lægreid.

I TV-interviews hos franske L'Equipe og svenske SVT væltede tårerne ud af Jacquelin, der indledningsvis lå med helt fremme i VM's afsluttende konkurrence. Men på anden skydning (ud af fire) gik det helt galt, da franskmanden missede samtlige af sine fem skud.

- Helt ærligt, jeg ved ikke, hvad der skete. Jeg er knust. Jeg gjorde alt, hvad jeg kunne, sagde Émilien Jacquelin til L'Equipe, inden han tørrede tårerne bort og forlod interviewet.

Billederne er den diametrale modsætning til jagtstarten for en uge siden, hvor han skød 20 på 20 og blev hyldet for "den vildeste skydning, der nogensinde er set".

Gav op efter forfærdelig skydning

Op til fællesstarten var Émilien Jacquelin udråbt som outsider til VM-guldet, og da han samtidig skød fejlfrit på første skydning, så det godt ud.

Franskmanden gik først ind til anden skydning, men allerede i klargørelsen bemærkede TV 2 SPORTs skiskydningsekspert, Kristian Wulff, at Jacquelin havde problemer med sit gevær, ligesom han var langsom til at komme ned i skydepositionen.

Efter tre tryk på aftrækkeren kunne den franske skiskytte konstatere, at han meget usædvanligt havde tre forbiere. Det fik ham til at rette på sit sigte, men det gjorde ikke situationen bedre. Yderligere to forbiere var medvirkende til, at sidste VM-konkurrence på alle måder var forbi.

- Fem strafrunder til Jacquelin. Prøv at se, han gider ikke mere, udbrød Kristian Wulff, mens en opgivende franskmand langsomt bevægede sig videre fra standpladsen.

En opgivende Emilien Jacquelin på vej ud på fem strafrunder.

Ifølge svenske SVT kom han tilbage i sporet sammen med Jesper Nilen, men VM-guldvinderen fra jagtstarten skulle have sagt, at Nelin "bare kunne gå forbi, for det hele var lige meget for ham".

Trods to fejlfrie skydninger efterfølgende kom Jacquelin da også først i mål mere end syv minutter efter vinderen. Til sammenligning tabte Nelin kun knap fire minutter, selvom svenskeren faktisk havde yderligere to fejlskud og dertilhørende strafrunder.

Hvad skete der?

Émilien Jacquelin havde svært ved at sætte ord på, hvad der skete. Over for L'Equipe forklarede han dog, at han efter første skydning fik at vide, at han sigtede en smule højt. Derfor klikkede han sit sigte to gange nedad, hvilket svarer til seks millimeter.

I den katastrofale anden skydning ramte han dog endnu højere end i den første fejlfrie skydning.

- Jeg forstår det ikke. Jeg ved ikke, om vinden var lidt anderledes, men jeg følte, at vinden var den samme som ved første skydning, sagde Jacquelin i et interview med svenske SVT, hvor han også græd.

Selvom franskmanden rejser hjem med VM-guldet i jagtstart og en VM-bronze fra sprinten, så vil det ikke være det, der fylder mest i første omgang.

- Det sørgelige er, at jeg allerede har glemt det. Jeg er så skuffet, tilføjede han over for SVT.

Herunder kan du se afgørelsen på herrernes fællesstart:

Sturla Holm Lægreid blev VM's konge med guld i fællesstart. Det var hans anden individuelle guldmedalje og fjerde guldmedalje i alt ved mesterskabet i slovenske Pokljuka. Video: TV 2 SPORT