Skisport

Landstræner beder VM-komet tage en pause

Landstræner Egil Kristiansen håber, at Sturla Holm Lægreid vil lægge riflen på hylden indtil sæsonafslutningen.

I alt måtte han op på podiet fire gange og hente en guldmedalje.

Sturla Holm Lægreid blev VM’s helt store medaljesluger, men den norske landstræner Egil Kristiansen håber ikke, at den 24-årige forsøger at holde formen ved lige. Han har bedt ham tage en pause.

- Det kan ske, at Sturla får lidt afslapning efter VM, så han ikke bliver mentalt og fysisk træt. Vi skal også bygge Johannes Thinges Bø op igen efter mesterskabet. De skal have lidt hvile, tage den med ro og samle kræfterne igen, siger landstræneren til NRK.

Derefter spørger NRK’s reporter, om man kan beordre dem til at lægge skydningen væk.

- Det kan man godt. Men jeg tror, at de gør det af sig selv. De skal tage en pause.

Ifølge kalenderen skal skiskytterne i aktion igen 1. marts, hvor der er to World Cup-afdelinger i tjekkiske Nove Mesto i træk.

Sturla Holm Lægreid fortæller selv til det norske medie, at han nu tager en lille ferieuge i Østrig alene, hvor han hverken får besøg af kæreste eller familie.

"Det er helt sygt"

Den 24-årige norske stjerne var i år med ved et VM for første gang og hentede sin første medalje, da Norge vandt mixed-stafetten, VM’s første konkurrence.

Derefter vandt han den 20 kilometer lange individuelle konkurrence, inden de norske herrer vandt stafetten. Søndag rundede han så af med at vinde herrernes fællesstart.

Og den samlede medaljehøst har han svært ved at fatte.

- Fire guldmedaljer, det er helt sygt. Prøv at høre det: Fire guldmedaljer. Jeg havde drømt om én individuel medalje. Fire guldmedaljer går over min vildeste fantasi. Jeg havde ikke turdet drømme om det her, siger Lægreid.

Det blev også til norsk sølv i fællesstarten. Johannes Dale skød fejlfrit i den sidste skydning og leverede en sublim slutspurt. Det samme gjorde franske Quentin Fillon Maillet, der vandt bronze.