Skisport

Norsk guldvinder i chok over modstanders sats

Suveræne nordmænd håner svensk konkurrent, der tog et vildt sats på åbningsdagen ved VM i langrend i Oberstdorf.

Der var norsk dominans, da finalen i herrernes 1,5 kilometers klassiske sprint ved VM i langrend torsdag løb af stablen.

For der var nemlig norske navne på de tre øverste pladser, da Johannes Klæbo blev nummer et, Erik Valnes nummer to og Håvard Taugbøl nummer tre. Det var Klæbos fjerde VM-guld i karrieren.

Det føles komplet idiotisk set i bakspejlet

Oscar Svensson, svensk langrendsløber

Og den tredobbelte norske sejr kom da også i hus med lidt større lethed, end nordmændene havde regnet med. For Sveriges store håb i disciplinen, Oscar Svensson, satsede stort med sin taktik ved at vælge at køre på såkaldte stageski eller glatte ski. En taktik, der fejlede, så Svensson endte helt nede på sjettepladsen - 20 sekunder efter Klæbo.

Og efterfølgende blev svenskerens taktik nærmest hånet af nordmændene.

- Jeg fik mest af alt et chok over, at Oscar Svensson kom på glatte ski. Det ville jeg ikke have valgt at gå med, siger Johannes Klæbo til TV 2 Norge.

Og han bakkes op af sin landsmand Emil Iversen:

- Det var vældig rart, at han valgte det. Det var en bommert. Han havde jo kunnet kæmpe med om medaljer med en smule smøring. Set i bagklogskabens lys var det en vældig dum beslutning. Jeg forstår det ikke. Det var helt håbløst. Han giver jo sin medalje væk. Det virker, som om han ikke ville have en, siger Emil Iversen til Aftonbladet.

Svensson skuffet over sig selv

TV 2 SPORTs langrendsekspert Kristian Wulff, der kommenterede sprinten, var også forbløffet over at se svenskerens specielle taktik.

- Det er et vildt sats, siger han og fortsætter:

- Svensson satsede forkert ved at skifte til glatte ski. Det blev simpelthen for hårdt i de stejle bakker.

Dagens rute var ganske kuperet, og på sådan en rute bruger langrendsløbere som oftest en klistret voks under skiene. Voksen hjælper løberne med at holde grebet på løjpen og dermed sikre fremdrift, når det går op ad bakke.

Og den 25-årige svenske langrendsløber var da også hurtig til at lægge sig fladt ned, da han efter løbet skulle forklare den skæbnesvangre beslutning om at droppe voksen under skiene.

- Jeg har haft den plan længe, at jeg ville skifte til stageski i finalen og følte mig meget sikker på den beslutning. Men det var helt forkert. Det føltes meget tungt, siger Oscar Svensson til Aftonbladet og tilføjer:

- Det føles komplet idiotisk set i bakspejlet.

Ski-VM, der dækker over disciplinerne langrend, nordisk kombineret og skihop, strækker sig fra 23. februar til 7. marts. Du kan se det hele på TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY de kommende dage.