Skisport

Tvillingesøster kostede plads i VM-finale: - Hun er lidt af en idiot

Tvillingesøstrene Udnes Weng stødte ind i hinanden i torsdagens VM-semifinale i langrend. Det kostede Lotta en mulig finaleplads.

- Hun turde ikke engang se på mig, da jeg kom i mål.

Det så længe ud til, at tvillingesøstrene Lotta og Tiril Udnes Weng begge to skulle kæmpe med om de sjove placeringer i semifinalen ved VM i langrend. Men på den sidste bakke før mål brast den ene søsters drøm.

Lotta Udnes Weng lå inderst i svinget, da hendes søster, Tiril Udnes Weng, ved en fejl kom lidt for langt over mod sin søster. De to stjerners ski stødte sammen, og Lotta væltede. Dermed missede hun muligheden for en finaleplads.

- Jeg har en tvillingsøster, som er lidt af en idiot af og til. Jeg ved ikke helt, hvad der skete. Det burde have været undgået, sagde Lotta Udnes Weng til NRK efter hændelsen.

Mens Lotta Udnes Weng væltede, formåede Tiril at kvalificere sig til finalen.

- Det var hendes fejl

Selvom det på TV-billederne lignede et af de uheld, der naturligt opstår i kampens hede, er Lotta Udnes Weng slet ikke i tvivl om, at hendes søster selv var skyld i styrtet.

- Det mener jeg helt sikkert, at hun var. Vi må snakke om det, efter hun har kørt finalen, men hun turde ikke engang se på mig, da jeg kom i mål. Så jeg tror, hun ved, at det var hendes fejl. Det var så unødvendigt.

Tiril Udnes Weng endte sidst i torsdagens finaleløb.

Se den specielle hændelse øverst i artiklen.

Ski-VM, der dækker over disciplinerne langrend, nordisk kombineret og skihop, strækker sig fra 23. februar til 7. marts. Du kan se det hele på TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY.