Skisport

Grønlands medaljehåb ramt af sygdom igen-igen

Ukaleq Slettemark var blandt medaljebejlerne både i sprint og jagtstart. Desværre kommer hun ikke til at stille op ved junior-VM.

Uheldige Ukaleq Slettemark må opgive at stille op ved endnu en stor skiskydningskonkurrence.

Tirsdag er hun vågnet med så ondt i halsen, at hun ikke kan være med i kvindernes 7,5 kilometer sprint, og dermed misser hun også onsdagens jagtstart ved junior-VM.

Det oplyser det grønlandske medaljehåbs far til TV 2 SPORT.

Afbuddet er det tredje i rækken for Ukaleq Slettemark, der også måtte melde fra til ungdoms-VM sidste år og droppe en del af IBU Cup tidligere i denne sæson.

Dermed går Slettemark, der kæmper for at kvalificere sig til OL, glip af både vigtig erfaring og en potentiel medalje ved junior-VM.

- Hun havde en medaljechance i dag i sprint, selvom der er mange om buddet. Hendes største chance var dog i jagtstarten, fordi hun er rigtig godt skydende, og der er fire skydninger i den disciplin, siger TV 2 SPORTs skiskydningsekspert Jens Hulgaard.

Junior-VM afholdes i Obertilliach, hvor der også er IBU Cup i næste uge. Det håber Slettemark at blive frisk til, og derfor bliver hun i Østrig.

Fra sit hotelværelse kan hun følge sin lillebror Sondre Slettemark, der onsdag skal i aktion i jagtstart. Han blev nummer 24 i sprint ved ungdoms-VM.

Junior-VM vises direkte på TV 2 SPORT. Se sendeplanen her.