Skisport

Hun var så suveræn, at hun sang norsk hit på vej mod VM-guldet

Den norske langrendsløber Therese Johaug vandt VM-guld på kvindernes 30 kilometer med mere end to et halvt minut til nummer to og tre.

Therese Johaug leverede lørdag en bedrift uden sidestykke.

Hun vandt kvindernes 30 kilometer langrendsløb ved VM med 2 minutter og 34,2 sekunder, hvilket var 44,7 sekunder hurtigere end den hidtidige mesterskabsrekord sat ved OL i 2018.

- Det var helt fantastisk. At toppe dette mesterskab med guld i dag er en fantastisk følelse, siger Johaug til den norske avis VG.

Sang med på norsk hit

32-årige Johaug parkerede feltet efter bare 3,8 kilometer, og undervejs havde hun et forspring på knap tre minutter til sin nærmeste forfølger.

Derfor kunne hun tillade sig at tage en smule let på det de sidste kilometer, og da hun hørte det norske hit 'Det Går Likar No', som rockgruppen D.D.E. står bag, kunne hun ikke lade være med at synge med.

- Jeg er vokset op på landet, og de spillede den nok til ære for mig, siger Johaug til VG.

Det var hendes landsmand Lotta Udnes Weng, der ikke deltog i løbet, som sørgede for, at sangen bragede ud af en højttaler i skoven.

Har nu vundet næstflest VM-medaljer

Med sejren lørdag blev det til i alt fire guldmedaljer ud af fire mulige til Therese Johaug ved VM i nordiske skidiscipliner i Oberstdorf i Tyskland.

I forvejen havde hun ti VM-guldmedaljer, to VM-sølvmedaljer og tre VM-bronzemedaljer.

Kun den norske legende Marit Bjørgen har vundet flere VM-medaljer end Johaug på kvindesiden. Bjørgen vandt 18 guldmedaljer, 5 sølvmedaljer og 3 bronzemedaljer fra 2003-2017.