Skisport

Newzealandsk teenager overrasker i alpin sæsonafslutning

19-årige Alice Robinson var søndag hurtigere end Mikaela Shiffrin og vandt karrierens tredje World Cup-løb.

Teenageren Alice Robinson afsluttede kvindernes alpine World Cup-sæson med manér søndag eftermiddag.

Her var den 19-årige newzealænder sammenlagt den hurtigste efter de to storslalomgennemløb i schweiziske Lenzerheide.

Hun vandt med en margin på 0,28 sekunder ned til den amerikanske skistjerne Mikaela Shiffrin, som ellers førte efter det første gennemløb.

Sejren pynter gevaldigt for Alice Robinson, der i denne sæson har haft svært ved at leve op til de forventninger, der blev lagt på hende, efter at hun i sidste sæson uventet stemplede ind med World Cup-sejre. Det var hendes blot anden tur på podiet i denne sæson.

Hun var bare 17 år, da hun i oktober 2019 vandt sæsonåbneren foran en højst overrasket og anerkendende verdenselite.

Samlet står hun noteret for tre World Cup-sejre i karrieren, og alle tre sejre er hentet i storslalom. Hun er også tidligere ungdomsverdensmester i disciplinen.

Med søndagens sejr avancerer hun til en 19.-plads i sæsonens samlede World Cup. Den er vundet af slovakken Petra Vlhová, der søndag sluttede sæsonen af med en beskeden 11.-plads.

Hos mændene gik slalomsejren i sæsonafslutningen til østrigeren Manuel Feller, som rykkede fra sjette- til førstepladsen i andet gennemløb og indtog det øverste trin på podiet.

På de to øvrige trin på podiet stod franskmændene Clement Noel og Alexis Pinturault. Sidstnævnte ender som vinder af den samlede World Cup, mens Østrigs Marco Schwarz vinder World Cuppen i slalom.