Skisport

Rekordforsøg gik helt galt i 2020 - nu kan nordmand endelig juble

Norske Eirik Asdøl har på 24 timer tilbagelagt 476 kilometer på ski. Det er ny verdensrekord for længste distance på et døgn.

Et år efter sit første attentat på verdensrekorden kan Eirik Asdøl endelig strække armene i vejret.

I weekenden har nordmanden tilbagelagt 476 kilometer på ski. Det er fire kilometer længere end den tidligere verdensrekord for længste tur på et døgn, skriver NRK, og så er det en verden til forskel på rekordforsøget i 2020.

Her kollapsede han få timer før afslutningen. Derudover mistede han midlertidigt synet på det ene øje, og i det lys må årets præstation ses som en kæmpemæssig succes.

- Jeg står næsten og sover i bruseren, fortæller Eirik Asdøl til NRK.

Derudover fortæller han, at problemerne i 2021 begrænser sig til hænderne og fødderne. Det er der ikke så meget at sige til efter en tur, der svarer til at køre fra Skagen til Bjæverskov, der ligger mellem Ringsted og Køge.

Var han blevet rundtosset, ville der heller ikke meget at indvende. Rekordforsøget foregik på en rundstrækning på fem kilometer, og dermed nåede han 75 gange rundt om Store Sandungen-søen i Asker, der ligger sydøst for Oslo.

Det burde være muligt at klare det, hvis man tænkte sig lidt mere om

Eirik Asdøl

Undervejs havde Eirik Asdøl selskab af flere andre skiløbere, der dels kunne heppe på ham og skærme lidt af for vinden. Derudover havde Asdøl et stort team omkring sig, så han i forhold til det første rekordforsøg var noget bedre stillet.

- Jeg synes, det var sjovt at kaste sig ud i rekordforsøget. Men jeg tænkte også, at der var mange ting, som var rigtigt dårligt planlagt og meget lidt gennemtænkt. Derfor sagde jeg til mig selv, at det burde være muligt at klare det, hvis man tænkte sig lidt mere om, fortæller han til NRK.

Rekordforsøget startede lørdag klokken 10.00. Det sluttede præcist et døgn senere, og det er ikke det eneste rekordforsøg i Norge denne weekend.

I I løbet af 41 timer tilbagelagde Anders Aukland vanvittige 700 kilometer i ét stræk, skriver NRK.