Skisport

Norsk stjerne med klar besked efter ny nedtur

Norske Johannes Thingnes Bø siger selv, at han netop har præsteret den dårligste uge i sin karriere.

Han er 28 år, men har med egne ord ramt karrierens lavpunkt.

Den norske skiskydningsstjerne Johannes Thingnes Bø har i mange år været vant til at vinde, men denne weekend var kulminationen på det modsatte.

- Det er den dårligste uge, jeg har haft. Det er helt frygteligt. Det er ikke langt fra at være det dårligste i min karriere. Det er nok ti år siden, jeg var så dårlig, siger Bø til NRK efter søndagens skuffende resultat.

Ordene kommer fra stjernen selv, efter han måtte nøjes med en 28.-plads i lørdagens sprint og en 21.-plads i søndagens jagtstart ved World Cup-stævnet i tyske Oberhof.

Resultater, der ligger milevidt fra det, der ellers forbindes med Bø. I World Cup-regi har nordmanden vundet utrolige 53 gange, mens det også er blevet til OL-guld og 12 VM-guldmedaljer.

Selv har nordmanden ikke et svar på, hvor problemet ligger, og hvad der skal ændres.

- Jeg er tom for idéer. Jeg ved ikke, hvad jeg skal stille op, så jeg må bare håbe på et mirakel.

Er bekymret for OL

Thingnes Bø er efter indeværende sæsons World Cup-afdelinger placeret som nummer syv, efter det kun er blevet til en enkelt sejr.

Derfor er bekymringen også ved at indfinde sig, da et af karrierens største mål venter inden for en måned. De vinterolympiske lege i Beijing.

- Jeg er naturligvis bekymret for OL - alt andet vil være dumt at sige. Lige nu er jeg ikke medaljefavorit, men jeg kender mig selv og ved, at jeg godt kan vinde OL-guld.

Den første skiskydningsdisciplin ved OL for Bø starter om blot 26 dage.

Vinter-OL løber fra den 4. til den 20. februar, og på TV 2 PLAY og TV 2s kanaler kan du følge med i vinterlegene.