Vinter-OL

Her bryder nordmænd deres eget forbud

Johannes Thingnes Bø er nærkontakt til en coronasmittet. Han glemte dog lige, at han ikke måtte kramme sine landsmænd.

Se vinter-OL på TV 2, TV 2 SPORT, TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY.

Skiskytterne jublede med armene over hovedet hver for sig, inden de mødtes i et stort kram.

Denne forløsende guldjubel fra det norske hold i mixed stafetten lørdag formiddag så måske normal ud, men faktisk var den problematisk og et brud på Norges egne regler.

Stop med at kramme. Vent til efter OL

Petter Northug, ekspert TV 2 Norge

Fredag offentliggjorde det norske landshold ifølge VG, at de havde indført et såkaldt ”krammeforbud” til mixed stafet-holdet, fordi Johannes Thingnes Bø blev nærkontakt til en coronasmittet i forbindelse med flyturen fra Oslo til Beijing.

Men da de norske skiskytter vandt mixed stafetten - med selvsamme Thingnes Bø som sidste mand over stregen - kunne de alligevel ikke lade være med at kramme ham.

- Mange vil sikkert reagere. Men folk er glade, og situationen er jo lidt håbløs. Man vinder OL-guld, og så er det vanskeligt at holde to meters afstand. Jeg fik et mundbind på, og derfor er det fint, siger Thingles Bø til norske VG.

- Stop med at kramme

Det er dog ikke alle, der tager lige så let på det, som Thingnes Bø selv.

Den tidligere norske langrendsløber Petter Northug, der ekspert for TV 2 Norge under OL, kunne nemlig ikke lide, hvad han så efter målstregen.

- Stop med at kramme. Vent til efter OL, var hans dom ifølge TV 2 Norge.

- Jeg forstår ikke, hvorfor atleterne skal være så tæt på hinanden. De skal være forsigtige. Vi ved, at der er smitte i OL, og der er nye tilfælde hver dag.

Thingnes Bø og Norge vandt OL-guld på stafetten foran Frankrig og Rusland.

De fik dog ikke den bedste start, da Marte Olsbu Røiseland var uheldig på førsteturen og knækkede sin stav. Derefter fik hun yderligere problemer med sin riffel på standpladsen.

De var dog alligevel først, da Røiseland skiftede til Tiril Eckhoff, der oveni havde flere missede. Hun efterlod Norge på femtepladsen, da hun skiftede med Tarjei Bø. Norge var på sjettepladsen, da Johannes Thingnes Bø overtog, og med fremragende kørsel endte det med norsk guld.