Vinter-OL

Norsk kritik af OL-forhold - ekspert er uenig

At lørdagens vejrmæssige forhold var uegnede til skiskydning, er ikke noget, som TV 2 SPORTs ekspert kan tilslutte sig.

Man skulle tro, at en guldmedalje til OL er noget, der kan få kritik til at forstumme.

Det er bare ikke tilfældet hos Taijei Bø, der lørdag var en del af det norske landshold, der triumferede i mixed stafetten i den kinesiske by Zhangjiakou, hvor skiskydningskonkurrencerne bliver afviklet.

For den 33-årige nordmand var stærkt utilfreds med de forhold, der ventede i den indledende konkurrence.

- Det her sted er ikke lavet til skiskydning, var den umiddelbare reaktion fra Tarjei Bø ifølge tyske Sport1.

Nordmanden hentyder til de vejrmæssige forhold, hvor ekstrem kulde og en drilsk vind gjorde det tæt på umuligt at sætte skuddene fra standpladsen.

Norges fire udvalgte, Tarjei Bø, Johannes Thingnes Bø, Marte Olsbu Røiseland og Tiril Eckhoff, noterede sig i alt for 13 fejlskud og 3 strafrunder. Tal, der under normale omstændigheder vil være katastrofale.

- Med de forhold var det som en labyrint at komme igennem. Man måtte slå alt til side for at komme igennem, sagde Tarjei Bø i vinderinterviewet.

Anlægget i Zhangjiakou var færdigbygget i 2020 og har ikke tidligere haft besøg af sportens verdenselite.

"Det var simpelthen så underholdene"

Også blandt tyskerne, der blev nummer fem, var der store udfordringer med at ramme plet på de i alt otte skydninger. 18 gange blev kuglerne i alt sendt forbi.

- Der var tidspunkter, hvor du som skytte ikke vidste, hvor du rent faktisk skød. Om du skød til højre, venstre eller lavede fejl. Du er bare nødt til at håbe, dine skud er gode, siger den rutinerede tysker Benedikt Doll, der under normale omstændigheder er ganske habil fra standpladsen.

Mens de svære forhold har givet anledning til frustrationer i flere lejre, følte TV 2 SPORTs skiskydningsekspert Kristian Wulff sig mere end godt underholdt under lørdagens stafet.

- Jeg synes, det her solgte skiskydningen på den allerbedste hylde. Det var simpelthen så underholdende hele vejen, og det var totalt uforudsigeligt. Det levede virkelig op til mottoet om, at alt kan ske.

- Det var stadig de store nationer, der kæmpede om det – Sverige, Norge, Frankrig og Rusland. Den måde, det skete på, og den måde, konkurrencen bølgede på, hvor Norge var langt efter og endte i en spurtduel med to andre hold, var virkelig, virkelig fascinerende, siger Kristian Wulff.

På mandag venter kvindernes 15 kilometer individuelle konkurrence. Her vil det vise sig, om vejret i Zhangjiakou giver anledning til endnu mere kaos.