Vinter-OL

Svensk favorit i tårer efter kollaps: - Jeg har det ikke godt

Frida Karlssons drømme om OL-guld led et alvorligt knæk i legenes første langrendsdisciplin.

Hun var udset til at skulle kæmpe om guld, Frida Karlsson.

Længe så det da også ud til, at hun kunne følge den norske stjerne Therese Johaug i den første langrendskonkurrence ved vinter-OL.

I kvindernes skiathlon, der består af 7,5 kilometers klassisk stil efterfulgt af 7,5 kilometers fristil, var de to helt lige, da de nåede halvvejs, hvorefter Therese Johaug satte alt og alle på plads.

Frida Karlsson havde kurs mod en sikker sølvmedalje, men på de sidste kilometer blev hun først hentet og siden distanceret af en forfølgergruppe.

- Jeg ved ikke, hvad det er. Jeg er bare helt tom. Jeg har det ikke godt lige nu, og jeg føler mig udmattet, siger den 22-årige svensker til Aftonbladet, der skriver, at hun forinden havde tårer i øjnene.

Frida Karlsson blev nummer fem i skiathlon-disciplinen. Mere end 40 sekunder efter Therese Johaug.

"Vi havde for dårligt materiale"

Temperaturerne i Zhangjiakou, hvor langrendsdisciplinerne bliver afviklet, har de seneste dage været ekstremt kolde. Det var de også under lørdagens indledende konkurrence, hvor det målte -14 grader.

Ifølge Aftonbladet blev det i første omgang vurderet, at Frida Karlsson frøs så meget, at hun ikke var i stand til at lade sig interviewe i mixed zone.

Karlsson gik derfor til dopingkontrol først for at få varmen, hvorefter hun vendte tilbage for at lade sig interviewe.

Chefen for svenskernes servicehold, Petter Myhlback, erkender, at materialet ikke var godt nok til konkurrencens sidste halvdel, hvor der skiftes ski.

- Som jeg ser det, var skøjtedelen for dårlig. Vi havde for dårligt materiale. For dårligt glid. Nu skal vi analysere, hvad vi skal gøre, siger Myhlback til Aftonbladet.

Mens Therese Johaug sikrede Norges første OL-guld, blev russiske Natalia Nepryaeva nummer to og Teresa Stadlober fra Østrig nummer tre.