Vinter-OL

Guldvinder ventede på sidsteplads - har kun stået på ski i tre år

Iivo Niskanen, der vandt OL-guld i langrend, ventede på løberen på sidstepladsen og gav ham et par rosende ord.

Se vinter-OL på TV 2, TV 2 SPORT, TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY.

For nogle er en OL-medalje det ypperste, man kan opnå. For andre bliver det ikke større end det bare at deltage ved legene.

Et eksempel på dette så vi efter herrernes 15 kilometer langrendskonkurrence.

Den blev vundet af finske Iivo Niskanen, der jublende kunne køre over målstregen. Han forlod dog kun målområdet for at få varmt tøj på, inden han vendte tilbage.

Her ventede han på, at alle langrendsløbere var i mål. 17 minutter og 41 sekunder gik der, før at det var tilfældet, da colombianske Carlos Andres Quintana kom i mål som sidste mand.

De udvekslede et par ord og et kram, og på pressekonferencen efter medaljeceremonien forklarede Niskanen, hvad han sagde til den colombianske skiløber.

- Jeg sagde: "Godt arbejde." Vi skal respektere hinanden som atleter. Alle har leveret et stort stykke arbejde for at være her, og det betyder meget at føre ham over stregen, siger han ifølge olympics.com.

- Vi har brug for den slags respekt ved OL. Små nationer har ikke det samme budget, som de bedste har. Alle skal være stolte af, at de er en del af OL.

Quintana har kun stået på ski i tre år og har tidligere været triatlet, inden han skiftede sportsgren.

Colombia stiller op med tre mand ved vinter-OL.

Carlos Andres Quintana deltager i langrend, Laura Gomez er til start i kvindernes massestart i speedskating, imens Michael Poettoz stiller op i alpint skiløb.

De to førstnævnte var også nationens fanebærere ved åbningsceremonien.