Vinter-OL

Norsk profil gik helt kold - husker ikke sidste skydning

Den 25-årige skiskytte Ingrid Landmark Tandrevold kan trøste sig med, at hun stadig står med gode chancer for en OL-medalje på jagtstarten.

De norske skiskytter kom i fokus på fredagens sprintdistance ved OL, hvor Marte Olsbu Røiseland satte konkurrenterne på plads.

Efter 7,5 kilometer i sporet var den norske stjerne et halvt minut bedre end de nærmeste rivaler, og præcis ét minut efter - på femtepladsen - sluttede landsmandinden Ingrid Landmark Tandrevold.

Det må være noget, der sidder på rygraden, for jeg kan ikke huske, at det skete

Ingrid Landmark Tandrevold om sidste skydning

Det kan resultatlisten i hvert fald bekræfte, for hovedpersonen selv ville ikke kunne give dig svaret lige efter målstregen.

Her kollapsede Tandrevold i sneen og lå fuldstændig udkørt, så lægestaben og en repræsentant fra den internationale skiskydningsunion, IBU, hurtigt skyndte sig hen til hende.

- Jeg er utroligt glad for skydningen og gennemfører som planlagt. Men jeg går lidt kold, og det bliver virkelig tungt til sidst. Egentlig allerede inden den stående skydning. Jeg forstår ikke helt, hvordan det skete, at jeg ramte alle fem skud, siger Tandrevold til TV 2 Norge og tilføjer:

- Det må være noget, der sidder på rygraden, for jeg kan ikke huske, at det skete.

Tabte meget tid på sidste omgang

25-årige Tandrevold, der stadig har første OL-medalje til gode, ramte alle fem skud både på den liggende og stående skydning, inden hun altså gik kold på det sidste stykke mod mål.

Tiderne giver da også et godt indblik i nordmandens løb. Både frem til første skydning og imellem den liggende og stående skydning lå Tandrevold konstant mellem sjette og niende hurtigste tid.

Men på det sidste stykke mod mål var Tandrevold blot 32. hurtigst af alle i feltet. Realistisk set kostede det formentlig fjerdepladsen, men OL-bronzemedaljen syntes dog at være gået til italienske Dorothea Wierer uanfægtet.

Ingrid Landmark Tandrevold blev hjulpet væk fra målområdet, inden hun altså var i stand til at sætte ord på løbet over for TV 2 Norge.

Gav alt - og har stadig medaljechance

Her forklarede hun også, at hun før har oplevet at gå kold, men at det føles helt anderledes, når det sker i højderne, hvilket allerede har været et tema under OL.

- Jeg ville virkelig prøve at være med i dag, og jeg gav det et forsøg. Så blev det virkelig, virkelig tungt på sidste omgang. Der er i hvert fald ingen, som kan sige, at jeg ikke gav alt, lød det fra den norske skiskytte.

Resultatet på sprinten danner rammen om jagtstarten på søndag. Dermed starter Marte Olsbu Røiseland først, hvilket efterlader følgende rækkefølge blandt de fem bedste, der skal ud på 10 kilometer med to liggende og to stående skydninger undervejs.

Top-5 til jagtstarten

  1. Marte Olsbu Røiseland (Norge)
  2. Elvira Öberg (Sverige) +31 sekunder
  3. Dorothea Wierer (Italien) +37 sekunder
  4. Lisa Theresa Hauser (Østrig) +47 sekunder
  5. Ingrid Landmark Tandrevold (Norge) +1 minut

Du kan se kvindernes jagtstart søndag den 13. februar klokken 10 på TV 2 og TV 2 PLAY.