Vinter-OL

Svensk stjerne ville ikke have medalje: - Jeg fortjener det ikke

Gang på gang har Frida Karlsson fejlet i forsøget på at leve op til de enorme forventninger, der har været til hende op til OL.

Frida Karlsson har mildest talt været ved siden af sig selv til vinter-OL.

Forventningerne var på forhånd, at svenskeren skulle kæmpe om medaljer i de individuelle konkurrencer. Det har hun ikke været i nærheden af.

Jeg føler, jeg ødelagde det for holdet

Frida Karlsson

Lørdag blev der dog sørget for, at hun ikke rejser til Kina tomhændet, da hun var med på det svenske stafethold, der blev nummer tre.

Men det var på ingen måde takket være indsatsen fra Frida Karlsson. Den unge stjerne tabte over 20 sekunder til sine nærmeste konkurrenter og havde nær kostet svenskerne en plads på podiet.

- Jeg føler mig ikke særlig fortjent til det, hvis jeg skal være helt ærlig, siger hun ifølge Expressen.

På podiet kunne man se, hvordan svenskeren - med et stort smil - forsøgte at undgå at få medaljen over halsen.

Frida Karlsson var en del af en mindre gruppe, der primært kæmpede om tredjepladsen, da hun som den næstsidste svensker blev sendt afsted.

"Jeg kan takke hende meget"

Da hun kom i mål, var svenskerne isoleret på en femteplads, og der ventede sprintfænomenet Jonna Sundling en stor opgave. Sundling fik lukket hullet, og på de sidste meter sprintede hun bronzemedaljen i hus.

En præstation, som Frida Karlsson selvsagt er taknemmelig for. Derfor forsøgte hun på podiet at give Sundling to bronzemedaljer.

- Jeg føler, jeg ødelagde det for holdet. Hovedet ville, men kroppen kunne ikke. Jeg gav, hvad jeg havde, men det føltes som om, jeg ødelagde vores stafet. Men så havde Jonna en fuldstændig brutal sidste tur. Jeg kan takke hende meget, siger den 22-årige svensker.

Umiddelbart efter løbet var hendes holdkammerat og gode veninde Maja Dahlqvist ude og bakke den formsvage stjerne op.

- Hun presser sig selv for langt ned. Uden hende havde vi ikke vundet en medalje! Som den holdkammerat, hun er, accepterer hun det ikke, siger Maja Dahlqvist til Aftonbladet.

Trods de store problemer i sporet udtaler Frida Karlsson til Aftonbladet, at hun håber, hun vil være i stand til at deltage i mindst én konkurrence mere ved legene i Kina.

Rusland vandt lørdagens stafet, mens Tyskland blev nummer to.