Vinter-OL

- Jeg var bange. Jeg rørte hende, men hun reagerede ikke

Norske Ingrid Landmark Tandrevold kollapsede på målstregen i kvindernes jagtstart søndag, men det viste sig heldigvis ikke at være alvorligt.

Dramatiske scener udspillede sig, da kvindernes ti kilometer lange jagtstart blev afgjort søndag.

TV 2 SPORTs kommentatorer kaldte det "forfærdeligt" og et "trist olympisk øjeblik", da norske Ingrid Landmark Tandrevold kollapsede på målstregen.

Nordmanden havde på den sidste kilometer smidt sin podieplads, fordi hun var gået helt kold. Og da hun passerede målstregen, faldt hun til jorden. Franske Julia Simon var som en af de første ovre ved sin norske kollega, der lå i sneen.

- Jeg var bange. Jeg rørte ved hende, men hun reagerede ikke. Hun er min ven, så jeg var bange, men jeg talte med nogle af de norske atleter efterfølgende, der sagde, hun var okay og var begyndt at tale. Det glæder mig meget, siger Simon til TV 2 Norge efter dramaet og fortsætter:

- Jeg ville bare se hendes øjne og prøve at snakke med hende. Men det virkede til, hun sov. Det er sjældent, vi ser sådan noget her.

Ingrid Tandrevold har tidligere fortalt, at hun har haft problemer med hjerteflimmer, hvilket har mundet ud i kollaps under konkurrencer. Derfor var det nærliggende at tro, at der var tale om et lignende scenarie denne søndag.

Heldigvis gav flere af atleterne efter løbet udtryk for til TV 2 SPORT, at der her var tale om, at Tandrevold gik sukkerkold.

Norge vandt både guld og bronze i kvindernes jagtstart med henholdsvis Marte Olsbu Røiseland og Tiril Eckhof, men stemningen var ikke i top på grund af Tandrevolds kollaps.

- Jeg ved ikke andet, end at hun er vågen. Lægerne tager hånd om hende. Det lægger lidt et låg på guld- og bronzefejringen. Jeg stod på den sidste post, og hun så helt færdig ud. Det stoppede helt på det flade stykke, siger den norske landsholdschef, Per Arne Botnan, til TV 2 Norge.

"Sporten bliver pludselig lille"

Landsholdsveninderne havde efter jagtstarten også svært ved at nyde medaljerne, selvom det hurtigt stod klart, at Tandrevold var okay.

- Sporten bliver lige pludselig lille. Men hun er oppe igen og får sig noget cola, siger guldvinder Røiseland til Discovery ifølge TV 2 Norge.

For to dage siden gik Tandrevold ligeledes helt i stå, da kvinderne var ude på sprinten.