Vinter-OL

Norsk stjerne kollapser igen: - Et trist olympisk øjeblik

25-årige Ingrid Landmark Tandrevold har haft et hårdt OL, hvor hun nu over to omgange er gået helt kold i en skiskydning.

Kvindernes ti kilometer lange jagtstart bød på et rent skandinavisk podie, da Marte Olsbu Røiseland, Elvira Öberg og Tiril Eckhof tog medaljerne i nævnte rækkefølge.

Jeg ved ikke andet, end at hun er vågen

Norges landsholdschef, Per Arne Botnan

Det var dog en anden norsk stjerne, der løb med overskrifterne umiddelbart efter afslutningen. Med en kilometer til mål var norske Ingrid Landmark Tandrevold klart nummer tre, men på den sidste kilometer gik hun helt kold og kollapsede.

- Nej, nej, nej... Tandrevold er jo ramt. Det er så forfærdeligt. Nej, nej, nej..., lød det i kommenteringen fra TV 2 SPORTs skiskydningsekspert Kristian Wulff, mens kommentator Michael Stærke fulgte op:

- Et trist olympiske øjeblik. Hun falder om ind over stregen, hvor veninderne er over hende med det samme.

Efter jagtstarten fik Tandrevold behandling på målstregen, mens de resterende atleter løbende krydsede målstregen.

Norge vandt altså både guld og bronze i kvindernes jagtstart, men stemningen var ikke i top på grund af Tandrevolds kollaps.

- Jeg ved ikke andet, end at hun er vågen. Lægerne tager hånd om hende. Det lægger lidt et låg på guld- og bronzefejringen. Jeg stod på den sidste post, og hun så helt færdig ud. Det stoppede helt på det flade stykke, siger den norske landsholdschef, Per Arne Botnan, til TV 2 Norge.

TV 2 SPORT har efter jagtstarten talt med flere af de norske atleter, der heldigvis giver udtryk for, at der blot var tale om, at Tandrevold gik sukkerkold.

"Sporten bliver pludselig lille"

Landsholdsveninderne havde dog efter jagtstarten stadig svært ved at nyde medaljerne.

- Sporten bliver lige pludselig lille. Men hun er oppe igen og får sig noget cola, siger guldvinder Røiseland til Discovery ifølge TV 2 Norge, hvor bronzevinder Tiril Eckhoff supplerer:

- Det bliver en bittersød medalje for mig. Jeg tror, det går godt med Ingrid, og det er jo det vigtigste.

Kollapsede for få dage siden

For to dage siden gik Tandrevold ligeledes helt i stå, da kvinderne var ude på sprinten.

Efter de 7,5 kilometers sprint sluttede Tandrevold som nummer fem, og efter hun kom i mål, lå hun i sneen og var fuldstændig udkørt, så lægestaben og en repræsentant fra Den Internationale Skiskydningsunion, IBU, hurtigt skyndte sig hen til hende.

- Jeg er utroligt glad for skydningen og gennemfører som planlagt. Men jeg går lidt kold, og det bliver virkelig tungt til sidst. Egentlig allerede inden den stående skydning. Jeg forstår ikke helt, hvordan det skete, at jeg ramte alle fem skud, siger Tandrevold til TV 2 Norge og tilføjer:

- Det må være noget, der sidder på rygraden, for jeg kan ikke huske, at det skete.

Tandrevold har tidligere i karrieren fortalt, at hun har haft problemer med hjerteflimmer, og det har været årsagen til, at hun tidligere er kollapset under løb.

Undersøgelserne af Tandrevolds hjerte viste, at hun nogle gange har et ekstra hjerteslag. Det kommer især, når hendes puls hurtigt falder og så stiger igen. Som det er tilfældet med skiskydning.

- Men det er ikke farligt, så det skulle ikke påvirke mig i høj grad, sagde hun til norske Dagbladet i starten af februar 2021.