Vinter-OL

Grådkvalt norsk stjerne rejser hjem fra OL før tid: - Mit hjerte er knust

Den norske skiskytte Ingrid Landmark Tandrevold rejser hjem fra vinterlegene i Beijing hurtigst muligt.

Se vinter-OL på TV 2, TV 2 SPORT, TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY.

Ingrid Landmark Tandrevold er ramt.

Da hun mandag morgen dansk tid troppede op til et pressemøde i Beijing og fik spørgsmålet, om det var hendes egen beslutning at rejse hjem fra vinter-OL før tid, nåede hun ikke at sige mange ord, før tårerne pressede sig på.

- Det er klart, at mit konkurrencehoved allerhelst vil køre skiløb, og ..., var ordene fra Tandrevold ifølge TV 2 Norge, inden den norske landsholdslæge Lars Kolsrud måtte tage over:

- Det var mig, der måtte tage den beslutning og sige stop. Nogle gange må man tage en dårlig beslutning for udøveren for at beskytte vedkommende.

- Mit hjerte er knust

Den 25-årige norske skiskytte har haft et hårdt OL. I både kvindernes sprint fredag og jagtstart søndag kollapsede Tandrevold efter at have krydset målstregen.

Jeg er selvfølgelig meget ked af det. Mit hjerte er knust

Ingrid Landmark Tandrevold, skiskytte

I jagtstarten var hun klart nummer tre med én kilometer til mål, men så gik hun fuldstændig kold og sluttede på 14.-pladsen.

Ifølge andre norske skiskytter, som TV 2 SPORT talte med efter jagtstarten, var Tandrevold gået sukkerkold. Hendes egen forklaring er, at det var højden og den tynde luft, som tog hende.

- Jeg havde en af mine bedste dage på arbejde, til det pludselig var den værste.

Norske Tandrevold knækkede fuldstændigt under kvinders jagtstart og måtte kæmpe sig i mål. Video: TV 2 SPORT

- Som det er nu, er det bestemt, at jeg af helbredsmæssige årsager ikke får lov til at deltage i flere konkurrencer ved OL. Jeg er selvfølgelig meget ked af det. Mit hjerte er knust, og det er ikke af medicinske årsager, lød det fra Ingrid Landmark Tandrevold ifølge TV 2 Norge på pressemødet.

Har haft problemer med hjertet tidligere

I stedet for Tandrevold, der vil rejse hjem til Norge hurtigst muligt, vil Karoline Knotten gå ind på det norske stafethold, som skal i ilden onsdag.

Og fællesstarten lørdag bliver altså også uden Ingrid Landmark Tandrevold, der ikke har haft tid til at tænke på fremtiden som skiskytte:

- Lige nu tænker mit topidrætshoved nok ikke så meget længere end to dage frem. Det nytter nok ikke at tænke så meget over det, før jeg får en god vurdering af situationen derhjemme.

Tandrevolds sammenbrud under vinter-OL er ikke hendes første.

Under kvindernes sprint i World Cup-afdelingen i Oberhof i januar sidste år fik nordmanden hjerteflimmer på vej væk fra måtten efter sidste skydning og kollapsede.

Ingrid Landmark Tandrevold kollapsede i januar, men slog tilbage ved at få en medalje. Video: TV 2 SPORT

I dagene efter gennemgik hun flere hjertetests, og det er nu planen, at Tandrevold skal igennem nye hjerte-, men også lungeundersøgelser i Norge, inden der kan tages stilling til hendes sportslige fremtid.