Ekspert kritiserer svenskers valg af handsker

Jesper Nelin missede flere skud på grund af kolde fingre. En svensk ekspert kritiserer derfor hans valg af handsker.

Følelsesløse, kolde fingre og en skarpladt riffel kan lyde som en farlig og dårlig kombination.

Ikke desto mindre var det den følelse, som svenske Jesper Nelin var udsat for tirsdag morgen dansk tid, da herrernes stafet i skiskydning fandt sted.

Man må ikke have kolde hænder. Det er alfa og omega

Carl-Johan Bergman, svensk skiskydningsekspert

De kolde fingre fik da også konsekvenser, da han missede tre skud i den liggende skydning plus en ekstra patron, der betød, at han skulle ud på en strafrunde. Dermed blev de svenske drømme om en guldmedalje slukket efter andenturen. En medalje, som de vandt i Pyeongchang i 2018.

- Jeg havde ikke nogen følelse. Det er ret ulækkert ikke at kunne mærke stavene eller det våben, du holder i. Jeg har normalt ikke problemer med kulden, men det havde jeg i dag. Det blev en paniksituation, siger han til Aftonbladet.

- Jeg følte ikke engang, at jeg holdt riflen. Så er det ikke nemt at vide, hvor aftrækkeren er. Jeg prøvede at sigte så meget mod midten, jeg kunne, og så håbede jeg på, at skuddet kom på et tidspunkt. Det er ikke sjovt, når man kører for andre, og så ødelægger man det. Det er trist.

- Følelsen var ok, indtil jeg lagde mig ned

Da Jesper Nelin skiftede til Martin Ponsiluoma, der havde tredjeturen, var de flere minutter efter atleterne fra Ruslands Olympiske Komité, der førte stafetten på dette tidspunkt. Sverige kom i mål på en femteplads, 1 minut og 49 sekunder efter Norge, der lukrerede på flere fejl fra russerne.

Jesper Nelins forklaring med de følelsesløse fingre er ikke noget, der lyder godt i ørene på den svenske ekspert Carl-Johan Bergman.

- Jeg hørte interviewet og hørte ham sige, at han frøs på hænderne. Vi så på billederne, at han havde sine sædvanlige, tynde handsker på. Det er måske ikke passende med sådan et par handsker, når det er minus 13 grader og blæser. Man må ikke have kolde hænder. Det er alfa og omega, siger han ifølge Aftonbladet.

Nelin forklarer selv, at han kørte med sin normale handsker, fordi de ikke plejer at give ham problemer.

- Men måske gjorde vinden, at man blev ret frossen. Det er nok mere det, der får hænderne til at blive kolde. Jeg varmede mine hænder en del på vej mod standpladsen, og det føltes egentlig ok – indtil jeg lagde mig ned. Så var de væk, siger den 29-årige svensker.

Norge, der som sagt vandt guld, sluttede foran Frankrig på andenpladsen, imens russerne kæmpede sig i mål og tog bronzemedaljerne.