Vinter-OL

Tysker ønskede ikke OL-medalje efter stort drama

For første gang i karrieren har Daniela Maier vundet en OL-medalje, men i virkeligheden ville hun slet ikke have den.

Hun rystede på hovedet. Hun kunne ikke forstå det.

Tyske Daniela Maier kom i mål som nummer fire i finalen i kvindernes skicross, men efter flere minutter med usikkerhed blev hun til stor forundring tildelt bronzemedaljen, da schweiziske Fanny Smith, der krydsede stregen som treer, blev diskvalificeret.

De ser det som en blokering i stedet for et forsvar. Det er mærkeligt

Frederik Højgaard

Pludselig kunne Daniela Maier kalde sig olympisk medaljevinder. Et faktum, hun havde mere end svært ved at acceptere.

- Det er unfair, sagde tyskeren i målområdet, hvor Fanny Smith havde en lang diskussion med en official.

Grunden, til at Fanny Smith ikke fik lov til at beholde sin bronzemedalje, er, at hun på de sidste meter gjorde sine ski brede og på den måde fangede Maiers ski. Det forhindrede tyskeren i at overhale den rutinerede schweizer.

I situationen lå Fanny Smith lige bag canadiske Marielle Thompson, og TV 2 SPORTs skisportsekspert Frederik Højgaard vurderer, at schweizeren gjorde sine ski brede i et forsøg på at undgå at styrte. Derfor kom det bag på ham, at dommerne valgte at tildele bronzemedaljen til Daniela Maier.

- Det overrasker mig virkelig. Jeg synes, at der kan argumenteres for, at hun gør sig bred, fordi hun kører i samme spor som Marielle Thompson, men det er dommerne ikke enige i.

- De ser det som en blokering i stedet for et forsvar. Det er mærkeligt, synes jeg, siger Frederik Højgaard.

Schweizisk stjerne var rasende

Dommerne skulle bruge ni minutter på at nå frem til afgørelsen, om at Fanny Smith skulle diskvalificeres. De fire finalister stod i målområdet og havde svært ved at forstå, hvorfor det skulle tage så lang tid.

Da de modtog beskeden, om at bronzemedaljen havde skiftet hænder, stod Daniela Maier længe og rystede på hovedet. Det var tydeligt, at hun ikke ønskede at få medaljen på de vilkår.

På tv-billederne kunne man tydeligt fornemme Fanny Smiths raseri. Den tidligere verdensmester og OL-bronzevinder fra 2018 stod i flere minutter og talte sin sag, mens hun fik opbakning fra Daniela Meier.

- Vi har et stærkt sammenhold i skicross. Fanny kom også over for at støtte mig, da jeg var nummer fire. Det er derfor, at jeg har utroligt ondt af hende nu, siger Daniela Maier ifølge Bild.

Svenske Sandra Näslund levede op til favoritværdigheden og vandt guld, mens Marielle Thompson tog sig af sølvmedaljen.

Da de tre medaljevindere var samlet på podiet, kunne Daniela Meier trods alt godt finde et smil frem og glæde sig over, at hun nu rejser hjem med en medalje i bagagen.