Sølvvinder kollapsede: - Det var en fejl, han stillede op

Tyskland indrømmer, at det var en fejl at sende Eric Frenzel ud på startstregen i holdkonkurrencen.

- Ej, han kan slet ikke få det ene ben foran det andet.

Sådan lød det fra TV 2 SPORTs langrendsekspert Lasse Hulgaard, da tyske Eric Frenzel skulle skifte til sidstemanden på herrernes stafet i holddisciplinen nordisk kombineret, der består af skihop og langrend.

Frenzel havde tredjeturen af de fire tyskere, og efter han havde skiftet, smed han sig på sneen i udmattelse. Straks kom der officials over til ham for at sikre, at han havde det godt.

Men 33-årige Frenzel var langt fra på toppen. Han var så ramt efter sine fem kilometers langrend, at han missede medaljeceremonien, hvor tyskerne skulle have sølvmedaljer om halsen.

Frenzel blev testet positiv for coronavirus i starten af OL og var i isolation i ti dage. Det samme var norske Jarl Magnus Riiber, men han valgte at stå over holdkonkurrencen og rejse hjem. Dette gjorde tyskeren ikke på trods af den uheldige og problemfyldte optakt, og det kostede altså i løbet.

Tysklands landstræner Hermann Weinbuch forklarer efter løbet, at det nok var en fejl, at Frenzel var til start, når man ser på udfaldet.

- Eric har det bedre, men han var meget slidt efter løbet. Nu er han oprejst og har det okay. Det var ikke noget farligt, og han gik selv tilbage til omklædningen, siger træneren til TV 2 Norge.

- Efter sygdommen foretog vi mange undersøgelser, og han følte sig i god form. Han sagde, at formen var okay. Men efterfølgende kan vi jo se, at det var en fejl, at han var til start. Nu håber vi, at han ikke bliver syg igen, og at han kommer fuldt tilbage.

Jeg har det godt igen. Det var et hårdt løb

Eric Frenzel

Et hårdt løb

Norges sportschef Ivan Stuan mener også, det var en fejl, at det var Frenzel og ikke en reserve, der havde overtaget pladsen i holdstafetten.

- Jeg synes, at det var en fejlvurdering. Det siger de også selv efterfølgende. Han har trænet indendørs og har sikkert været i okay form. Men det holder ikke, når du skal deltage ved OL. Men at de får sølvet med herfra er jo fantastisk, siger Stuan.

Det tyske landshold, der foruden Frenzel består af Vinzenz Geiger, Julian Schmid og Manuel Faißt, var 54,9 sekunder efter tyskernes fire hop i skihopkonkurrencen. Og da Frenzel leverede den dårligste tur af de fire på langrendsskiene, var de øvrige tre tyskere nødt til at levere over evne, før sølvmedaljen kom i hus.

Frenzel er glad for, at hans holdkammerater rettede op på hans tidstab.

- Jeg har det godt igen. Jeg er ovenud glad for, at de tre andre eliminerede den tid, jeg mistede. Det var et hårdt løb. Jeg var nødt til at arbejde hårdt for at komme i mål, siger han til Sport1.

Norge tog altså guldet, tyskerne tog sølvet, imens japanerne tog bronzemedaljerne.