Vinter-OL

Svensk stjerne misser sidste konkurrence efter frygteligt OL

Frida Karlsson kommer med al sandsynlighed ikke i aktion mere under OL i Beijing.

Drømmene handlede om medaljer. Det gjorde forventningerne også.

Men det går ikke altid, som planlagt. Det kan den svenske langrendsstjerne Frida Karlsson skrive under på, efter hun de seneste par uger har oplevet den ene skuffelse efter den anden under vinter-OL i Kina.

Tak for erfaringen, for udmattelserne og for opbakningen

Frida Karlsson

Søndag er sidste mulighed for at få revanche, men heller ikke det ser nu ud til at blive en realitet. Det skriver Frida Karlsson selv på Instagram.

- Håbet levede om at få en sidste chance på søndag, men det bliver vist ikke til noget. Jeg nåede ikke mine mål. Det føles tungt og virkelig tomt lige nu, men hvad fanden. Der sker selvfølgelig langt værre ting her i livet.

- Tak for erfaringen, for udmattelserne og for opbakningen. Det er det, der får mig dertil næste gang, skriver den 22-årige svensker.

Frida Karlsson er flere gange kollapset, efter hun er kommet i mål under legene i Beijing, og det er årsagen til, at hun ikke kommer på skiene i søndagens afslutning.

Sverige har ifølge Aftonbladet udtaget Ebba Andersson, Charlotte Kalla, Emma Ribom og Jonna Sundling til at gå 30 kilometer-disciplinen på søndag.

Følte sig ikke fortjent til medalje

Men selvom hun ikke har nået sine individuelle mål, tager hun ikke tomhændet fra Kina. Karlsson var med på kvindernes stafet, hvor svenskerne fik en bronzemedalje.

Heller ikke her var den dobbelte VM-sølvvinder fra 2021 på toppen. Hun tabte således mere end 20 sekunder til sine nærmeste rivaler og var tæt på at sætte de svenske medaljechancer over styr.

- Jeg føler mig ikke særlig fortjent til det, hvis jeg skal være helt ærlig, sagde hun til Expressen efter at have modtaget medaljen.

Det er første gang, at Frida Karlsson deltager i et OL. Hun nåede at stille til start i to individuelle discipliner, hvor det blev til en 12.- og en 5.-plads.

Karlsson har tidligere i karrieren vundet tre individuelle VM-sølvmedaljer og to bronzemedaljer, mens hun har været med til at vinde VM-guld i stafetten.