Vinter-OL

Maskerede mænd gav norske stjerner et chok under afslutningsfest

En norsk afslutningsfest udviklede sig fredag aften ganske forfærdeligt. Heldigvis var det kun i ganske kort tid.

De norske skiskydningsatleter har haft nok at grine af under vinter-OL.

Og da de fredag aften holdt afslutningsfest inden hjemturen, fik de endnu mere at more sig over, da en gruppe mænd pludselig kom ind i lokalet.

Det var en virkelig god joke. "Nu bliver det to uger mere i Kina", tænkte jeg

Tiril Eckhoff

Det startede dog med en mindre forskrækkelse, fortæller Vetle Sjåstad Christiansen til TV 2 Norge.

- Det var nogle fra smøreholdet, som havde byttet sig til nogle smitteværnsdragter for nogle norske huer. Lidt ud på aftenen kom de så ned med nogle briller og visir, så vi ikke kunne genkende dem.

- Så kom de ind med en mobil, hvor der stod skrevet noget i stil med: "Tarjei Bø er testet positiv for coronavirus". Jeg gik helt i panik og råbte: "Tarjei! Tarjei! Er du okay? Du er testet positiv".

Vetle Sjåstad Christiansen fortæller, at flere af de norske skiskytter på det pågældende tidspunkt havde fået en del alkohol under vesten, som det hører sig til, når seks guldmedaljer skal fejres.

"Jeg tog straks mundbind på"

Flere af de norske skiskytter hoppede lige i fælden og fangede ikke, at det var en joke.

- Det var virkelig god humor. Jeg havde selv en fantastisk reaktion, da jeg straks tog mundbind på. Det var en virkelig god joke. "Nu bliver det to uger mere i Kina", tænkte jeg, siger Tiril Eckhoff, der selv sluttede sin OL-deltagelse med en sølvmedalje.

Mens de fleste i lokalet fik bange anelser, forholdt Tarjei Bø sig i ro, da han havde regnet ud, hvad der var gang i.

- Af en eller anden grund, så vidste Tarjei, at de var norske. Han havde ikke drukket så meget, så han kunne nok se igennem glasset. Jeg gik selv i panik, siger Vetle Sjåstad Christiansen, der kalder det for "årets OL-øjeblik".

Norge har haft flere store OL-øjeblikke. Udover de seks guldmedaljer har de også vundet to sølvmedaljer og seks bronzemedaljer.