Vinter-OL

Stjerne låste sig inde efter nedslående besked

Frida Karlsson havde et ønske om at deltage i søndagens konkurrence. Et ønske, der til hendes store skuffelse ikke gik i opfyldelse.

Det er ikke hver dag, at den svenske stjerne Frida Karlsson oplever at blive vraget.

Alligevel syntes den beslutning oplagt, da hun fredag blev forbigået i udtagelsen af det svenske hold til kvindernes 30 kilometer, der søndag afslutter langrendskonkurrencerne ved vinter-OL.

For den 22-årige svensker har været langt fra at indfri egne og omverdenens forventninger, og derfor ventede der en hård besked, da hun fredag gik ind til et møde med landsholdsledelsen.

- Jeg sagde, hvad jeg havde at sige. Jeg troede virkelig, at beslutningen var i mine hænder. Men det er ikke mig, der har det sidste ord i vores udtagelse, og som jeg har gået her, kan jeg selvfølgelig godt forstå, der har været sat spørgsmålstegn ved mig, siger Frida Karlsson til Expressen.

Låste sig selv inde

Frida Karlsson har under legene i Kina deltaget i to individuelle discipliner, hvor det er blevet til en 5.- og 12.-plads. En skuffelse, når forventningerne på forhånd rakte til medaljer.

Men hvad værre er, at svenskeren flere gange er kollapset i målområdet, og landsholdslægerne har nu vurderet, at hun vil have bedst af at restituere. Et råd, som staben har fulgt.

Karlsson selv ville gerne have deltaget i den afsluttende konkurrence, så det var selvsagt en skuffelse, da hun fandt ud af, at andre ikke delte det ønske.

- Efter vores møde låste jeg mig selv inde. Jeg havde ikke lyst til at trække nogle af pigerne ind i det. De skal konkurrere og have en god atmosfære, så jeg forsøgte at blive væk, siger Frida Karlsson.

Det svenske hold kommer ifølge Aftonbladet til at bestå af Ebba Andersson, Charlotte Kalla, Emma Ribom og Jonna Sundling.

Rejser fra Kina med bronzemedalje

Selvom Frida Karlsson ikke har nået sine individuelle mål, tager hun ikke tomhændet fra Kina. Karlsson var med på kvindernes stafet, hvor svenskerne fik en bronzemedalje.

Heller ikke her var den dobbelte VM-sølvvinder fra 2021 på toppen. Hun tabte således mere end 20 sekunder til sine nærmeste rivaler og var tæt på at sætte de svenske medaljechancer over styr.

Det er første gang, at Frida Karlsson deltager i et OL. Hun nåede at stille til start i to individuelle discipliner, hvor det blev til en 12.- og en 5.-plads.

Karlsson har tidligere i karrieren vundet tre individuelle VM-sølvmedaljer og to bronzemedaljer, mens hun har været med til at vinde VM-guld i stafetten.