Vinter-OL

Norsk guldvinder ventede i 25 minutter for at give særligt kram

Langrendsstjernen Therese Johaug viste en flot gestus, da hun tålmodigt ventede på sidstepladsen i søndagens langrendskonkurrence.

Therese Johaug var helt og aldeles suveræn, da langrendsstjernen søndag afsluttede OL med en sejr i kvindernes 30 kilometer.

25 minutter og 10 sekunder senere krydsede kinesiske Dinigeer Yilamujiang målstregen. Sidst af alle.

Én person stod stadig tilbage i målområdet. Therese Johaug. Iført en stor, hvid frakke ventede hun tålmodigt på den 20-årige kineser. Og det var der en helt særlig årsag til.

- Jeg ved, hvor hårdt de har arbejdet, ofret og lagt i det her.

- Hun har boet i Norge, og hun har næsten ikke set sin familie. Hun gik ikke på ski for fem år siden. At kunne arbejde sig op og præstere det, hun gør i dag, er imponerende, siger Therese Johaug til TV 2 Norge.

Tidligere under OL udspillede et lignende scenarie sig, da Iivo Niskanen ligeledes ventede på sidstepladsen efter at have vundet guld i herrernes 15 kilometer-konkurrence.

"Hun skal være stolt"

Ifølge tv-stationen begyndte Dinigeer Yilamujiang med at stå på ski i 2017. Søndag blev hun nummer 60 i en olympisk konkurrence.

- Jeg sagde til hende, at jeg var imponeret over, at hun fuldførte. Der var nogle, som udgik, og der var nogle, der blev taget med en omgang, men hun kom i mål, og det skal hun være stolt over, siger Therese Johaug.

Kina, der var værter for det nu afsluttede vinter-OL, har haft flere atleter i Norge i årene op til legene for at forberede sig. I 2019 blev en række kinesiske skihoppere sendt i en tre år lang træningslejr i Norge for at blive trænet af det norske skihopforbund.

Mens Dinigeer Yilamujiang kan glæde sig over at have fuldført en olympisk konkurrence, kan Therese Johaug glæde sig over at have vundet guld i de tre individuelle konkurrencer, hun stillede til start i.

Norge blev den nation, der vandt flest medaljer ved vinter-OL, mens Kina blev nummer fire på medaljelisten.