Vinter-OL

Norsk stjerne afviser anklager om brud på uskreven regel

En kort drikkepause endte med at koste dyrt for Ebba Andersson og Jessica Diggins under kvindernes 30 kilomerter-konkurrence.

Therese Johaug var helt og aldeles suveræn, da hun søndag vandt den sidste langrendskonkurrence til OL.

Men der skulle gå ni kilometer, før den norske stjerne formåede at distancere to af sine nærmeste rivaler. Da trioen nåede toppen af en bakke, fik Johaug pludselig et hul på tre-fire meter.

Hullet blev skabt, da svenske Ebba Andersson greb ud efter noget at drikke. I sådan en situation venter de normalt på hinanden, sagde NRK's langrendsekspert Torgeir Bjørn under kommenteringen ifølge Dagbladet.

- Her får Johaug et hul, fordi Ebba vælger at drikke. Der er en gentlemen-aftale, der siger, at man ikke drager fordel af drikkepauser. Men jeg tror ikke, at Therese bekymrer sig om det, sagde han.

Fra hullet opstod, gik der ikke lang tid, før hun havde et komfortabelt forspring ned til Jessica Diggins og Andersson.

Selv giver Therese Johaug ikke meget for, at hun skulle have brudt en uskreven regel i jagten på endnu en triumf.

- Hvis de havde kræfterne, kunne de have hentet de to sekunder, de tabte. Det indikerer, at de var på grænsen.

- Jeg havde det godt, og jeg så, at jeg fik et lille hul, så jeg tænkte, at jeg ville tage det videre, siger Therese Johaug ifølge svenske Expressen.

Svensker erkender, at hun ikke havde kræfterne

At Therese Johaug havde mere at give af end sine rivaler under søndagens konkurrence stod ganske klart, da de kom i mål. Her krydsede den 33-årige nordmand målstregen 1 minut og 43 sekunder før Diggins, der kom ind på andenpladsen.

Ebba Andersson fortæller, at hun blev "en smule overrasket", men hun erkender samtidig, at hun ikke havde, hvad der skulle til.

- Jeg vidste, at jeg ikke havde kræfterne, så jeg ville blive straffet, hvis jeg prøvede at hente det tabte. Jeg ville hellere holde fokus på mit eget løb og gøre det, jeg skulle gøre, siger Andersson til Dagbladet.

Andersson gik kold på de sidste kilometer og sluttede på en skuffende ottendeplads, mens Therese Johaug sikrede sin tredje guldmedalje under legene i Kina.