Skisport

Tager karrieren op til overvejelse efter suverænt OL

Therese Johaug vandt guld i tre individuelle konkurrencer ved vinter-OL i Beijing. Nu overvejer hun at stoppe.

Der kan være godt nyt på vej til alle, der konkurrerer mod Therese Johaug.

Den enormt suveræne nordmand tager karrieren op til overvejelse, efter hun søndag vandt sin tredje OL-guldmedalje i Beijing.

- Jeg har været i det her i 15 år nu, så jeg vil se, hvordan min motivation er, når sæsonen er forbi, siger Johaug til VG.

I både 2019 og 2021 gjorde Johaug rent bord ved VM i Seefeld og Oberstdorf, og med de tre medaljer fra OL i 2022 er hendes samling komplet.

Johaug deltog ikke ved vinter-OL i 2018, fordi hun afsonede en 13 måneder lang dopingkarantæne for brug af det anabolske steroid clostebol.

Den nu 33-årige norske atlet har selv forklaret sin positive dopingprøve med, at det skete ved en fejl, da hun brugte en creme til at smøre sine solbrændte læber med.

Men søndag triumferede hun altså for tredje gang i Beijing, og som en ekstra bonus fandt medaljeceremonien sted på det olympiske stadion i forbindelse med afslutningsceremonien.

- Det har været en lang vej hertil. Det har været en del af mit liv i 15 år. En drøm i lang tid. Det sætter følelser i gang, sagde Johaug efter sit løb med tårerne trillende ned ad kinderne.

- Det er det, der er fantastisk ved sport. Der er opture og nedture, og når du har haft en nedtur… så bliver opturene meget større.

Nu er det store spørgsmål så, om hun tager en tur mere i næste sæson. Og om konkurrenterne med andre ord får en chance for at vinde.