Vinter-OL

Norsk stjerne undgår billeder af sit OL-kollaps

Ingrid Landmark Tandrevold har endnu ikke set billeder fra jagtstarten ved OL. Hun er dog overvældet over den støtte, hun har modtaget.

Hun var tappet for kræfter og måtte bæres væk fra målområdet.

Norske Ingrid Landmark Tandrevold havde et hårdt OL, hvor hun to gange måtte hjælpes efter målstregen - først efter sprinten og senere efter jagtstarten.

Jeg har fået svar på, at der ikke er noget, der tyder på, at det er noget farligt

Ingrid Landmark Tandrevold

I sidstnævnte var hun klart nummer tre med én kilometer til mål, men så gik hun fuldstændig kold og sluttede på 14.-pladsen. Hun har siden kommet sig over oplevelsen, men hun fortæller til TV 2 Norge, at hun endnu ikke kunne se tv-billederne fra kollapset. Men hun har set det, der skete op til.

- Trænerne og jeg så den sidste skydning, og vi var imponerede over, at jeg skød alle blinkene ned. Men så gik vi. Jeg vil ikke rigtig se den sidste runde endnu. Men jeg er nysgerrig, for jeg forstår ikke selv, hvad der skete. Jeg skal nok se det engang, men det er lidt tidligt lige nu, siger Tandrevold til TV 2 Norge.

Har fået foretaget flere undersøgelser

Den 25-årige skiskytte fortæller, at hun efterfølgende har gennemgået adskillige undersøgelser, og de har ikke vist, at der er noget galt med hendes krop.

- Set i bakspejlet er det svært at finde ud af, hvad der er sket, og hvad der ikke er sket. Men jeg har fået svar på, at der ikke er noget, der tyder på, at det er noget farligt.

- Jeg har været hos flere hjertelæger, fået foretaget rutinemæssige EKG-målinger, fået CT-scanninger og så videre. Jeg har fået et bevis på, at jeg kan stå på langrend igen, siger Tandrebold.

Hun fortæller videre, at hun torsdag får en lægeattest, der giver hende grønt lys til at starte de næste stævner. Det betyder, at hun er med, når World Cuppen starter op igen i begyndelsen af marts i finske Kontiolahti.

Er overvældet

Ingrid Landmark Tandrevold rejste tidligere hjem fra OL end planlagt og måtte derfor give pladsen på stafetholdet videre.

Hjemme i Norge har hun fået slappet af og har nydt den moralske opbakning, hun har fået.

- Jeg er fuldstændig overvældet over al den kærlighed og omsorg, jeg har fået - både fra min skiskydningsfamilie, folk derhjemme og alle, der har set OL. Det har virkelig hjulpet at se, hvor mange der ønsker dig alt det bedste, siger den norske skiskytte.

Tandrevolds sammenbrud under vinter-OL er ikke hendes første.

Under kvindernes sprint i World Cup-afdelingen i Oberhof i januar sidste år fik nordmanden hjerteflimmer på vej væk fra måtten efter sidste skydning og kollapsede.

Ingrid Landmark Tandrevold kollapsede i januar, men slog tilbage ved at få en medalje. Video: TV 2 Sport