Skisport

’Kongen af OL’ dropper resten af sæsonen

Johannes Thingnes Bø stiller ikke til start i resten af World Cuppen. Han er træt både fysisk og mentalt.

Nøjagtigt som den olympiske ild er Johannes Thingnes Bø brændt ud.

Efter sine fire OL-guldmedaljer har ’kongen af OL’, som nogle konkurrenter har kaldt ham, annonceret, at han ikke stiller til start i resten af World Cup-sæsonen.

- Både fysisk og mentalt har det sidste år været ekstra udfordrende med tanke på smitterisiko og optimering frem mod OL. Siden det seneste vinter-OL i 2018 har der ikke været tid til en lang pause, og derfor tager jeg fri nu, så jeg er klar og topmotiveret til de næste fire år frem mod OL i Anterselva, siger Johannes Thingnes Bø i en pressemeddelelse.

Johannes Thingnes Bø ved OL 2022

  • 20 km individuelt: Bronze
  • 10 km sprint: Guld
  • 12,5 km jagtstart: Nummer fem
  • 15 km fællesstart: Guld
  • 4x7,5 km stafet: Guld
  • 4x6 km mixed stafet: Guld

I samme pressemeddelelse udtrykker sportschefen i Norges Skiskytterforbundet forståelse for Bøs beslutning. Han tilføjer, at Bø allerede har udpeget en samlet World Cup-sejr som sit mål i 2022/2023-sæsonen.

I denne sæson ligger Johannes Thingnes Bø nummer fem inden de sidste tre World Cup-afdelinger i finske Kontiolahti, estiske Otepää og norske Oslo, hvor afslutningen finder sted på Holmenkollen fra 17. til 20. marts.