Rusland invaderer Ukraine

Blandt krig og kaos rækker forbund ud – tager ukrainsk søskendepar til sig

Det ukrainske søskendepar Olena- og Yuliia Hrdona har fået hjælp af det tjekkiske skiforbund, så de kan deltage i næste weekends World Cup.

Sportens verden er - ligesom alt andet - blevet ramt af den russiske invasion af Ukraine.

Det har affødt mange historier, hvoraf langt de fleste har haft en negativ klang.

Men nu er en tiltrængt solstrålehistorie landet, og det er med et ukrainsk søskendepar i centrum.

De to skiskytter Yuliia Hrdona og Olena Hrdona er nemlig blevet indlogeret i den tjekkiske lejr forud for World Cup-afdelingen i Estland i den kommende weekend.

Det blot 17- og 20-årige søskendepar flygtede til Polen ved invasionens udbrud, og her har de befundet sig siden. Men da resten af den ukrainske delegation er fanget i Ukraine, har de unge skiskytter været alene.

Af den grund har deres drøm om en forestående World Cup-debut også været smuldrende, men nu har omverdenen taget affære. Tjekkiet rækker nemlig ud.

- Præsidenten for det ukrainske skiskydningsforbund, Volodymyr Brynzak, spurgte os, om vi kunne tage os af to unge skiskytter, som ellers ville være alene ved disse løb. Vi er selvfølgelig glade for at byde dem velkommen, fortæller den tjekkiske træner Karel Halberstadt ifølge Nordicmag.

På sin hjemmeside skriver det ukrainske skiforbund, at det unge søskendepar nu skal træne og være sammen med de tjekkiske atleter frem mod konkurrencen.

Her vil de modtage støtte på lige fod med de tjekkiske atleter, og den gestus varmer det ukrainske forbund.

- Tak, kære venner. Vi håber, at pigernes kræfter er fordoblet i sådan en tragisk tid. Og selvom det her er et forsøg, er det yderst vigtigt, at vi viser, at hele skisporten holder sammen. Hæder til Ukraine!

Hverken Olena- eller Yuliia Hrdona har tidligere deltaget i en senior World Cup, men har kørt sig til flotte resultater i juniorrækkerne.

Flere skiforbund planlægger at vise deres støtte til Ukraine, når World Cup-afdelingen i Estland starter den 10. marts.