Skisport

Norsk langrendsdronning stopper

Den firedobbelte olympiske guldvinder Therese Johaug har meddelt, at hun stopper karrieren i år.

En af de mest dominerende skikkelser på langrendsscenen de seneste år stopper karrieren, når indeværende sæson er slut.

Norske Therese Johaug meddelte fredag forud for weekendens World Cup i Holmenkollen, at denne sæson bliver hendes sidste på topniveau.

- Der er nogle løb i resten af sæsonen, som skal fuldføres, men tiden er inde til at fokusere på livet uden for topidræt, siger den 33-årige nordmand ifølge NTB.

Efter Marit Bjørgens stop har Johaug været dronningen af norsk langrend og er blandt de mest vindende nogensinde - også når man kigger på verdenseliten.

Hun har netop hentet tre OL-guldmedaljer i Beijing og kom dermed op på fire efter stafetgulvet ved OL i 2010. Ved OL i 2014 vandt hun sølv og bronze.

Dertil har hun vundet 14 verdensmesterskaber og har hele 80 World Cup-sejre samt tre samlede triumfer i World Cuppen på meritlisten.

Johaug har dog også en mørk plet i karrieren, da hun i september 2016 afleverede en dopingtest, som indeholdt et forbudt stof.

Det endte med at koste hende en karantæne på 18 måneder, som holdt hende ud af vinter-OL i 2018, hvor hun ellers var storfavorit på flere af distancerne.