Skisport

Norsk skihopper triumferer et år efter voldsom ulykke

Et år efter en voldsom ulykke vandt Daniel-André Tande søndag en World Cup-afdeling i Holmenkollen.

Lidt mindre end et år efter sin meget voldsomme træningsulykke strøg den 27-årige norske skihopper Daniel-André Tande søndag til tops.

Tande vandt World Cup-afdelingen i hjemlandets Holmenkollen efter et første hop på 128,5 meter og et andet hop på 133,5, hvilket ingen af konkurrenterne kunne matche.

- Det er 50 uger siden, jeg troede, at han var død. Dette er stærkt, siger den norske landsholdschef, Clas Brede Bråthen, til NTB.

I træningen op til en World Cup-konkurrence i slovenske Planica i marts 2021 mistede Tande kontrollen og ramte bakken i høj hastighed.

Han pådrog sig fire hjerneblødninger, en punkteret lunge og et brækket kraveben, men er altså vendt tilbage til bakkerne.

- Der er ekstremt meget, der kører rundt. Det er helt sygt, helt sindssygt. Jeg havde ikke forventet at komme i nærheden af podiet denne vinter, siger en følelsesladet Tande til NTB.

- Da jeg blev nummer to i Klingenthal (i december, red.), var jeg egentlig tilfreds med sæsonen. Det var mere end godt nok, men at vinde her på hjemmebane i Kollen ...

Østrigeren Stefan Kraft blev nummer tre i søndagens konkurrence og vandt dermed samlet Raw Air-turneringen, som bestod af fire konkurrencedage i Norge i denne uge.