Skisport

Danmarks eneste PL-deltager nærmer sig afgang til Kina

Adam Nybo, Danmarks eneste repræsentant ved de paralympiske vinterlege i Beijing, er testet negativ tre gange.

Artiklen er opdateret, da Adam Nybo først kan rejse til Kina, når hans fjerde test er negativ. Tidligere fremgik det, at han var klar til at rejse tirsdag.

Adam Nybo, som er alene om at repræsentere de danske farver ved de paralympiske vinterlege i Beijing, er testet negativ for coronavirus tre gange i træk.

Nu mangler han blot en enkelt negativ test, før han er klar til afgang. Den test skal foretages tirsdag. I sidste uge blev ramt af coronavirus og missede åbningsceremonien i fredags.

- Der er en masse spænding nu her. Jeg har været i gang med at pakke de sidste ting ned og er klar til afrejse, så snart jeg får grønt lys, siger Adam Nybo.

Stressende og forvirrende periode

Optakten har været rodet, efter at han blev testet positiv for lidt over en uge siden.

- Det har været meget stressende og forvirrende. I det hele taget bare mærkeligt.

- Jeg har hele tiden gået og ventet på at få en negativ test, og så kom der endelig en. Men så er der alle mulige andre ting. Det er ikke en garanti for at komme af sted.

- Det er lidt belastende efterhånden. Men hvis jeg kommer derover, så har det været det værd, siger Adam Nybo.

Missede åbningsceremonien

I fredags gik han glip af åbningsceremonien, som han havde glædet sig til.

- Det er meget surt. Jeg kunne virkelig mærke ærgrelsen ikke at være derovre ved åbningsceremonien. Det var et virkelig flot setup og noget, jeg helt vildt gerne ville have oplevet.

- Det er noget af det, der gør det specielt. For selve konkurrencen er jo på sin vis ligesom alle andre konkurrencer. Det handler om at køre ned gennem nogle porte, og det er jeg vant til, siger han.

Det står klart, at han misser sin første konkurrence torsdag i storslalom, men lørdag satser han på at deltage i favoritdisciplinen slalom.

- Jeg er ærgerlig over at gå glip af den første konkurrence i storslalom. Jeg ville gerne have taget revanche, fordi jeg udgik efter VM i storslalom, hvor jeg lavede et ordentligt styrt.

- Det ville jeg gerne have gjort om og gjort en del bedre. Men det er typisk slalom, jeg klarer det bedst i. Det er den fedeste disciplin at nå derover til, selv om jeg synes, storslalom er lidt sjovere end slalom, siger han.