Skisport

Norske skiskytter dobbeltsejrer for anden dag i træk

Favoritten Johannes Thingnes Bøe vandt søndagens jagtstart i Finland og tog anden World Cup-sejr på to dage.

Den norske skiskytte Johannes Thingnes Bøe er på jagt efter at genindtage den World Cup-trone, som franske Quentin Fillon Maillet sidste sæson tog fra ham.

Den mission har fået en god start, efter at Thingnes Bøe søndag tog sin anden sejr i træk ved denne sæsons første afdeling i finske Kontiolahti.

Lørdag havde den 29-årige norske stjerne vundet sprinten over ti kilometer, så han startede først på søndagens jagtstart.

Af 29 sprintsejre tidligere i karrieren havde han faktisk kun vundet de 12 efterfølgende jagtstarter, men søndag havde Thingnes Bøe godt styr på det næsten hele vejen.

Først på sidste skydning kom der spænding, da han missede to skud, så de to forfølgere, landsmanden Sturla Holm Lægreid og franske Emilien Jacquelin, med fejlfrie skydninger kunne nå op til ham.

De missede dog henholdsvis et og to skud, og så var det ingen sag for forhåndsfavoritten at holde hjem det sidste stykke.

Lægreid blev ligesom lørdag toer, mens Thingnes Bøe altså udbyggede føringen en smule.

Den forsvarende World Cup-vinder Fillon Maillet havde endnu en skuffende på løjpen. Han blev nummer ti næsten to minutter efter vinderen.

Svenskeren Martin Ponsiluoma, som vandt den individuelle konkurrence over 20 kilometer tidligere på ugen, havde for anden dag i træk en skidt dag på løjpen.

Han missede 8 af 20 skud og sluttede helt nede som nummer 36. Det var en enkelt placering bedre end lørdagens sprint.

Søndagens triumf var World Cup-sejr nummer 57 i karrieren for Johannes Thingnes Bøe, som er den tredjemest vindende i historien.